Sağlık

Hintli Aktris Poonam Pandey’nin Rahim Ağzı Kanseri Kampanyası Tartışma Yarattı

Cuma günü resmi sosyal medya hesabından Hintli oyuncu Poonam Pandey’in rahim ağzı kanserinden öldüğü duyuruldu; Ancak daha sonra yayınlanan görüntülerde hayatta olduğu bildirildi.

Bu saldırının rahim ağzı kanserine dikkat çekmek amacıyla yapıldığı açıklansa da halkla ilişkiler kampanyalarının ne ölçüde düzenlenmesi gerektiği konusunda etik tartışma ortaya çıktı.

Birçok medya kuruluşu 32 yaşındaki oyuncunun sosyal medya mesajını gerçek sanarak Pandey’in öldüğünü duyurdu. haberleryayınlanan.

Pandey için sosyal medyada çok sayıda taziye mesajı yayınlandı.

Pandey her ne kadar bazı filmlerde rol alsa da daha çok internetteki kampanyalarıyla tartışma yaratarak ünlenen bir isim.

2011 yılında Hindistan’ın kriket takımının Dünya Kupası’nı kazanması durumunda soyunacağını açıklamış ancak bunu yapmamıştı.

Pandey, vefatının açıklanmasından bir gün sonra 1,3 milyon takipçisiyle paylaştığı mesajında ​​yaşadığını ve rahim ağzı kanserine dikkat çekmek için bu kampanyayı düzenlediğini belirtti.

Pandey: “Birdenbire rahim ağzı kanseri hakkında konuşmaya başladık, değil mi?” Kampanyasından gurur duyduğunu söyledi.

Hindistan’da kadınlar arasında meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türü rahim ağzı kanseridir. Hastalık nedeniyle her yıl 77 bin kadın hayatını kaybediyor.

Ancak rahim ağzı kanseri aslında HPV aşısı sayesinde önlenebilen bir kanser türüdür.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Pandey’in imajının hükümetin kampanyasını desteklemek için olduğunu söyledi ancak oyuncu bu konuda bir açıklama yapmadı.

Bazıları Pandey’in imajını şok etkisi yarattığı için başarılı bulurken, bazıları da bu kampanyanın kanser hastaları ve kanserden ölenlerin yakınları için sakıncalı olabileceğini belirtti.

Bir kullanıcı sitedeyken

Bazıları medyanın Pandey’in ölümünü doğrulamadan haber yapmasına da tepki gösterdi.

Kampanyayı düzenleyen sosyal medya ajansı Schbang, hafta sonu yayınladığı açıklamada rahatsız olanlardan özür diledi.

Açıklamada, Pandey’in annesinin de kanser hastası olduğu, bu nedenle hastalığa ve aşıya karşı bilinçli duruş sergilemenin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduğu belirtildi.

arhavihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu