İş

Kazanç çağrısı: Eldorado Gold güçlü ilk çeyreğin ardından daha güçlü bir ikinci çeyrek bekliyor

Orta seviye bir altın ve baz metal üreticisi olan Eldorado Gold Corporation (EGO), 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçlarını açıklayarak, üretimini beklentiler dahilinde korudu ve yılın ikinci yarısında güçlü bir performans öngördü. Birinci çeyrekte 117.111 ons altın üretimi ile şirket, 505.000 ila 555.000 onsluk yıllık beklentisini karşılama yolunda ilerliyor. Eldorado Gold, güvenlik ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığını vurguladı ve Yunanistan’daki Skouries bakır-altın projesi ile Türkiye ve Kanada’daki faaliyetleri de dahil olmak üzere küresel operasyonları hakkında güncellemeler sağladı.

Önemli Çıkarımlar

  • Eldorado Gold, 2024 yılının ilk çeyreğinde 117.111 ons altın üretimi gerçekleştirerek yıllık beklentileriyle uyumlu olduğunu bildirdi.
  • Şirket, 2. çeyrekte üretimin artmasını ve 2024’ün ikinci yarısının daha güçlü geçmesini bekliyor.
  • Birinci çeyrek için toplam nakit maliyeti ve tüm sürdürme maliyeti satılan ons başına sırasıyla 922 ve 1.262 dolar olarak bildirildi.
  • Birinci çeyrekteki sermaye harcamaları beklentilerle uyumlu olarak 52,5 milyon dolar olarak gerçekleşti.
  • Skouries projesine 2024 yılı için 375 milyon ila 425 milyon dolar arasında yatırım yapılması öngörülmektedir.
  • Münferit madenler için üretim beklentileri: Olympias (75.000-85.000 ons), Kışladağ (180.000-195.000 ons), Efemçukuru (75.000-85.000 ons) ve Lamaque (175.000-190.000 ons).
  • Şirket, Kanada’nın Quebec eyaletindeki işgücü maliyet artışlarını ve işgücü sıkıntısını ele almaktadır.

Şirket Görünümü

  • Eldorado Gold, 2024’ün ilk ve ikinci yarısı arasında üretimde 45-55’lik bir dağılım öngörüyor ve ikinci yarıda daha güçlü bir performans bekleniyor.
  • Şirket enflasyonist baskıları, özellikle de Türkiye’deki Kışladağ açık ocak işletmesindeki dizel maliyetlerini yönetiyor.
  • Dizel bağımlılığını azaltmak ve havalandırmayı iyileştirmek için akülü elektrikli kamyonlara geçiş süreci devam ediyor.

Ayı Açısından Önemli Noktalar

  • İşçilik maliyetleri Olympias ve Efemçukuru’nda yaklaşık %2 oranında artmıştır.
  • Skouries projesine odaklanıldıkça işgücünde azalmalar beklenmektedir.
  • İlk çeyrekte kış koşulları ve ekipman bakımı nedeniyle daha zayıf koşullar yaşanmıştır.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Skouries projesinin inşaatı programa uygun şekilde devam etmekte olup kritik altyapı geliştirmeleri sürmektedir.
  • Kışladağ’ın 2. çeyrekte iyileştirilmiş verim ve kinetik ile üretimini artırması bekleniyor.
  • Zayıflayan Türk lirası işçilik maliyetlerindeki artışları dengeliyor.

Eksiklikler

  • Birinci çeyrek amortismanı, bir defaya mahsus düzeltmeler ve Kışladağ’daki liç pedi ömrünün uzaması nedeniyle beklenenden daha düşük gerçekleşmiştir.
  • Yılın tamamında amortismanın beklentilerin alt sınırında gerçekleşmesi bekleniyor.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • George Burns çeyreklik bazda yaklaşık 280 TL’lik bir ücretten bahsetti, ayrıntılar açıklanmadı.
  • Burns, Skouries projesinde enflasyonist etkilerin beklendiğini ancak diğer iş alanlarında bunun yönetilebilir olduğunu vurguladı.
  • Burns, Türk lirası karşısında ABD doları için ortalama 33’e 1’lik bir döviz kuru öngördü ve yılsonuna kadar 35’e devalüasyon olacağını belirtti.

Eldorado Gold’un 2024 yılının ilk çeyreği, şirketin üretim hedeflerini koruması ve küresel ekonomik zorlukların ortasında maliyetleri etkili bir şekilde yönetmesi ile yıl için sağlam bir temel oluşturdu. Yatırımcılar ve paydaşlar, Eldorado Gold projelerini ilerletmeye ve portföyündeki operasyonları optimize etmeye devam ederken önümüzdeki çeyrekleri dört gözle bekleyebilirler.

InvestingPro İçgörüleri

Eldorado Gold Corporation’ın (EGO) piyasadaki son performansı, yalnızca üretim hedeflerini karşılamakla kalmayıp aynı zamanda çeşitli ölçütlere dayalı olarak potansiyel olarak cazip bir yatırım olan bir şirketi yansıtmaktadır. Piyasa değeri 3,13 milyar dolar ve 23,64’e ayarlanmış ileri F/K oranı ile şirket, altın ve baz metaller sektöründe büyüme arayan yatırımcıların ilgisini çekebilecek bir değerleme gösteriyor.

InvestingPro Verileri, Eldorado Gold’un 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem gördüğünü ve fiyatının bu zirvenin %96,08’i olduğunu gösteriyor. Bu durum, özellikle son üç aydaki %25,93’lük ve son altı aydaki %41,0’lık etkileyici getiri göz önüne alındığında, şirketin faaliyetlerine ve gelecekteki beklentilerine yönelik piyasa güvenini gösterebilir. Bu rakamlar, hisse senedinin bir ivmeye sahip olduğunu gösteriyor ve bu da hisse fiyatlarında olumlu bir gidişata sahip şirketler arayan yatırımcılar için cazip olabilir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayrıca, şirketin 1Ç 2024 itibariyle son on iki aydaki %14,75’lik gelir artışı ve %51,14’lük brüt kâr marjı, Eldorado Gold’un yalnızca gelir elde etme değil, aynı zamanda bunu verimli bir şekilde yapma yeteneğini de göstermektedir. Bu finansal sağlık göstergeleri, şirketin orta düzeyde borçla çalıştığını ve kısa vadeli yükümlülükleri aşan likit varlıklara sahip olduğunu vurgulayan ve finansal istikrarın bir ölçüsünü sağlayan InvestingPro İpuçları ile tamamlanmaktadır.

Daha ayrıntılı analiz ve ilave içgörü arayan yatırımcılar için https://www.investing.com/pro/EGO adresinden erişilebilecek 8 InvestingPro İpucu daha mevcuttur. Bu ipuçları Eldorado Gold’un finansal durumu ve piyasa potansiyeli hakkında daha derin bir anlayış sağlayabilir.

InvestingPro’daki tüm içgörülerden yararlanmak için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde edin. Bu teklif, yatırımcıların bilgi sahibi olmalarına ve dinamik piyasa ortamında daha eğitimli kararlar almalarına yardımcı olabilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu