Ekonomi

Kazanç görüşmesi: F5 Networks karışık 2. çeyrek sonuçları açıkladı, yapay zeka fırsatlarını değerlendiriyor

F5 Networks, Inc. (FFIV), 2024 mali yılının ikinci çeyreğine ilişkin kazançlarını açıkladı ve işinin farklı segmentlerinde büyüme ve düşüşün bir karışımını raporladı. Şirketin toplam gelirinde hafif bir düşüş görüldü ve 681 milyon dolar ile yıldan yıla (YoY) %3’lük bir düşüş kaydedildi.

Buna rağmen F5 Networks, güçlü yazılım abonelik yenilemeleri sayesinde toplam yazılım gelirinde %20’lik güçlü bir büyüme yaşadı. Geleceğe iyimser bakan şirket, 2024 mali yılı için GAAP dışı EPS görünümünü %7 ila %9 büyüme aralığına yükseltti ve güçlü yazılım abonelik yenilemelerinin devam etmesini bekliyor.

F5 Networks ayrıca stratejik olarak API güvenliği, güvenli çoklu bulut ağı ve yüksek hızlı veri alımı gibi alanlara odaklanarak gelişmekte olan yapay zeka fırsatlarını hedefliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • F5 Networks’ün 2. çeyrek geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 azalarak 681 milyon dolara gerilerken, yazılım geliri %20 arttı.
  • Küresel hizmet gelirleri %5 artışla 381 milyon dolara yükselirken, ürün gelirleri %12 düşüşle 300 milyon dolara geriledi.
  • Şirket, ’24 mali yılı için GAAP dışı EPS görünümünü %7 ila %9 büyüme beklentisiyle yükseltti.
  • F5, gelişmekte olan yapay zeka fırsatlarını hedefliyor ve yazılım abonelik yenilemelerinde güçlü bir performans bekliyor.
  • Abonelik bazlı gelirler toplam yazılım gelirlerinin %88’ini oluşturuyor.
  • F5 Networks, 3. çeyrek gelirlerinin 675 milyon ila 695 milyon dolar arasında gerçekleşmesini ve 24. mali yıl gelirlerinin 23. mali yıla kıyasla %2 düşüşle sabit kalmasını öngörüyor.

Şirket Görünümü

  • F5 Networks, yazılım abonelik yenilemelerinde büyümenin devam edeceğini öngörüyor.
  • Şirket, güçlü 2. çeyrek performansının ardından ’24 mali yılı için GAAP dışı EPS görünümünü yükseltiyor.
  • 3. çeyrek gelirlerinin 675 milyon ila 695 milyon dolar arasında olması beklenirken, ’24 mali yılı gelir büyümesinin ’23 mali yılına göre yatay veya %2 düşüş göstermesi öngörülüyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayıya Yönelik Önemli Noktalar

  • Genel olarak 2. çeyrek gelirleri bir önceki yıla kıyasla %3 düşüş gösterdi.
  • Ürün gelirleri %12, sistem gelirleri ise %32 oranında azaldı.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Yazılım geliri, temel olarak abonelik yenilemelerinin etkisiyle bir önceki yıla göre %20 arttı.
  • Küresel hizmet gelirleri %5 artarak 381 milyon dolara ulaştı.
  • Şirket, yazılım abonelik gelirlerinde güçlü bir ivme yaşıyor.

Eksiklikler

  • Yeni abonelik talebi, müşterilerin yeni projeler için temkinli harcama yapmasına bağlı olarak yatay seyretti.

Soru-Cevapta Öne Çıkanlar

  • Nakit akışı dinamikleri bakım gelirleri ve SaaS iş modelinden etkilenmektedir ve 3. çeyrekte düşüş, 4. çeyrekte ise artış beklenmektedir.
  • F5 Networks, entegre XC teklifiyle ADC alanındaki rakiplerini başarılı bir şekilde yerinden ediyor.
  • Şirket, müşteri etkileşimini iyileştirmek ve değişen saldırı vektörlerine yanıt vermek için üretken yapay zekaya yatırım yapıyor.
  • F5’in dağıtılmış bulut konsolu iyi karşılandı ve kullanıcıların üçte ikisinden fazlası mevcut müşterilerden oluşuyor.

Sonuç olarak F5 Networks, yazılım abonelik yenilemelerine ve yeni ortaya çıkan yapay zeka fırsatlarına stratejik olarak odaklanarak zorlu bir pazarda ilerliyor. Genel gelirdeki hafif düşüşe rağmen, şirketin yazılım segmenti ve küresel hizmetleri umut verici bir büyüme gösteriyor.

F5 Networks’ün özellikle yapay zeka ve çoklu bulut ortamlarında yenilik yapma ve değişen teknoloji ortamlarına uyum sağlama çabaları, şirketi gelecekteki trendlerden ve müşteri ihtiyaçlarından yararlanmak üzere konumlandırıyor.

InvestingPro İçgörüleri

F5 Networks, Inc. (FFIV), yatırımcıların ilgisini çekebilecek çeşitli göstergelerle finansal performansında dayanıklılık göstermiştir. InvestingPro verilerine göre, şirket 10,71 milyar dolarlık piyasa değerine ve 2024 yılının ilk çeyreği itibarıyla son on iki ay için %79,51’lik güçlü brüt kâr marjına sahiptir. Bu marj, şirketin satılan malların maliyetini etkin bir şekilde yönetme ve kârlılığı sürdürme becerisinin bir göstergesidir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin F/K oranı, 1Ç 2024 itibarıyla son on iki ay için düzeltilmiş olarak 20,85’tir ve bu da hisse senedinin kazançlarına göre makul bir değerlemeyle işlem gördüğünü gösterebilir. Ayrıca, aynı dönem için 0,42 olan PEG oranı ile hisse senedi, kazanç büyüme oranına göre değerinin altında kabul edilebilir.

Yatırımcılar ayrıca aşağıdaki InvestingPro İpuçlarını da özellikle ilgili bulabilirler:

1. F5 Networks, kısa vadeli kazanç artışına göre düşük bir F/K oranıyla işlem görüyor ve bu da hisse senedinin potansiyel kazanç artışı bağlamında değerinin altında olduğu anlamına gelebilir.

2. Şirket temettü ödemiyor, bu da yeni ortaya çıkan yapay zeka fırsatlarına ve stratejik girişimlere odaklanmasıyla uyumlu olarak büyümeyi desteklemek için kazançlarını şirkete yeniden yatırıyor olabileceğini gösteriyor.

Daha fazla bilgi edinmek isteyenler için InvestingPro‘da https://www.investing.com/pro/FFIV adresinden erişilebilecek 6 ipucu daha bulunmaktadır. Bu ölçümleri daha derinlemesine incelemek ve daha fazla ipucu keşfetmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirimden yararlanabilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu