Ekonomi

Kazanç çağrısı: Procore Technologies ilk çeyrekte güçlü büyüme bildirdi, görünüm olumlu

Procore Technologies , Inc. (NYSE:PCOR) ilk çeyrekte yıldan yıla (YoY) %26 gelir artışıyla 2024 mali yılına sağlam bir başlangıç yaptığını duyurdu. İnşaat yönetimi yazılım şirketi önümüzdeki çeyrekler için iyimser beklentilerini paylaşarak kurumsal pazardaki genişlemesine ve güçlü uluslararası büyümesine vurgu yaptı. Procore’un yapay zeka (AI) ve ortaklıklar gibi alanlardaki ürün inovasyonunun yanı sıra araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) ve pazar çabalarına yaptığı stratejik yatırımlar da görüşme sırasında vurgulandı.

Önemli Çıkarımlar

  • Procore Technologies birinci çeyrekte yıllık bazda %26’lık bir gelir artışı kaydetti ve toplam geliri 269 milyon dolara ulaştı.
  • Şirketin uluslararası gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre %32 oranında arttı.
  • Procore, G2’nun 2024 yılı için belirlediği En İyi 100 Küresel Yazılım Şirketi arasında 8. sırada yer aldı.
  • Kayda değer müşteri kazanımları arasında Alberici, McGough ve DataBank Holdings yer alıyor.
  • Procore’un BIM çözümü, müşterilerin BIM giderlerini %50 ila %80 oranında önemli ölçüde azalttı.
  • Şirket, yılın ikinci yarısında daha büyük kurumsal müşterilere odaklanarak daha güçlü bir performans bekliyor.
  • İkinci çeyrek için gelir tahminleri 274 milyon dolar ile 276 milyon dolar arasında ve tüm yıl için 1,14 milyar dolar ile 1,144 milyar dolar arasında.
  • Birinci çeyrekte yaklaşık %4’lük bir işgücü azaltımının 4 milyon dolarlık bir etkisi oldu.
  • Procore Pay, Alberici de dahil olmak üzere yaklaşık 100 müşteri tarafından benimsenmiştir.

Şirket Görünümü

  • Procore, kurumsal müşterilerden gelen rezervasyonların artmasıyla yılın arka yarısının ilk yarısından daha güçlü olmasını bekliyor.
  • 3. ve 4. çeyrekler, bastırılmış talebe ilişkin iyimser görüşlerle birlikte şirket için geleneksel olarak en büyük çeyreklerdir.
  • İkinci çeyrek gelirinin 274 milyon dolar ile 276 milyon dolar arasında, tüm yıl gelirinin ise 1,14 milyar dolar ile 1,144 milyar dolar arasında olması bekleniyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayıya Yönelik Önemli Noktalar

  • Şirket, pazarın üst ucuna stratejik olarak odaklanması nedeniyle net müşteri kazanımında bir yavaşlama yaşamıştır.
  • Şirketin gider profilini ayarlamak için 1. çeyrekte %4’lük bir işgücü azaltımı gerekli olmuştur.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Procore, G2’nun 2024 yılı için belirlediği En İyi 100 Küresel Yazılım Şirketi arasında 8. sırada yer aldı.
  • Şirketin BIM çözümü, müşteriler için önemli maliyet tasarrufları sağladı.
  • McGough ve DataBank Holdings ile olduğu gibi derinleşen ortaklıklar ve yeni müşteri kazanımları, güçlü pazar güvenini göstermektedir.

Özlüyor

  • Olumlu büyümeye rağmen, üst düzey pazarlara odaklanılması net müşteri kazanımının yavaşlamasına neden oldu.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yönetim, farklı ülkelerdeki altyapı harcamalarındaki değişkenliği ve bunun şirketin portföyü üzerindeki etkisini tartıştı.
  • Liderlik ekibi, şirketin veri merkezi genişlemesine ve bunun iş üzerindeki bozucu olmayan etkisine olan güvenini ifade etti.
  • Procore’un gelecekteki yatırımları, Ar-Ge ve pazara açılma stratejilerine devam eden bir vurgu ile pazar koşullarına karşı dengelenecektir.

Procore Technologies’in verimliliği artırma ve işletme kaldıracını artırma taahhüdü, uzun vadeli büyüme fırsatlarına yapılan stratejik yatırımlarla birleştiğinde, şirketi gelecek için iyi konumlandırıyor. Yönetimin, sağlıklı bir brüt elde tutma oranı ve güçlü sektör duyarlılığı ile desteklenen şirketin gelecek çeyreklerine olan güveni, Procore’un inşaat yönetimi yazılımı pazarında devam eden genişlemesi ve yenilikçiliği için olumlu bir görünüm ortaya koyuyor.

InvestingPro Insights

Procore Technologies, Inc. (PCOR), 2024 yılının ilk çeyreğinde %26’lık kayda değer bir gelir artışıyla son zamanlarda övgüye değer bir mali performans sergiledi. Bu büyüme, 2024 yılının ilk çeyreği itibariyle son on iki ayda gelirde %29,93’lük önemli bir artış gösteren InvestingPro Verilerine de yansımıştır. Şirketin kurumsal pazardaki varlığını genişletmeye ve uluslararası büyümeye odaklanması, bir InvestingPro İpucunda vurgulandığı gibi, aynı dönem için %82,16 olan etkileyici brüt kâr marjlarına da yansıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

InvestingPro İpuçları ayrıca PCOR’un bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulundurduğunu gösteriyor ki bu da yatırım yaptıkları şirketlerde finansal istikrar arayan yatırımcılar için güven verici bir işaret olabilir. Buna ek olarak, analistlerin şirketin bu yıl kârlı olacağını öngörmesiyle birlikte, yüksek değerli kurumsal müşterilere stratejik odaklanma yakın gelecekte karşılığını verebilecek bir hamle gibi görünüyor.

Son on iki ayda kârlı olmamasına rağmen, şirketin hisse senedi son altı ayda %35,21’lik büyük bir fiyat artışı yaşadı ve bu da yatırımcıların büyüme yörüngesine olan güvenini gösteriyor. Bununla birlikte, hisse senedinin şu anda 8,36 gibi yüksek bir Fiyat / Defter katsayısıyla işlem gördüğünü ve bu durumun potansiyel yatırımcılar için değerleme endişelerini artırabileceğini belirtmek önemlidir.

Procore Technologies’in finansallarını ve hisse performansını daha derinlemesine incelemek isteyenler için https://www.investing.com/pro/PCOR adresinde ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. INVTROZEL1A kupon kodunu kullanan okuyucular, yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ekstra %10 indirim kazanarak yatırım kararlarını etkileyebilecek daha fazla bilgi edinebilirler. Şu an itibariyle InvestingPro ‘da PCOR için hisse senedi oynaklığından temettü ödemelerine kadar uzanan ve şirketin finansal sağlığı ve hisse senedi potansiyelinin kapsamlı bir analizini sağlayan 9 ek ipucu listelenmiştir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu