Ekonomi

Goldman Sachs üst düzey bankacılar için İngiltere’deki prim sınırını kaldırdı

Goldman Sachs, İngiltere’nin Avrupa Birliği tarafından uygulamaya konulan bir politikadan vazgeçmesinden birkaç ay sonra, İngiltere’deki üst düzey bankacıları için prim tavanını kaldırdı. AB, 2008 mali krizine katkıda bulunan bankacılar arasındaki aşırı risk alımını engellemek amacıyla 2014 yılında ikramiye üst sınırını uygulamaya koymuştu. Bu tavan, hissedarlar daha yüksek bir miktarı kabul etmediği sürece ikramiyeleri temel maaşın iki katından fazla olmayacak şekilde sınırlandırıyordu.

İngiltere’deki bu mevzuat değişikliği Goldman Sachs’ın, bankanın performansı üzerindeki önemli etkileri nedeniyle “önemli risk alıcılar” olarak tanımlanan kilit çalışanlarına yönelik tazminat stratejisini değiştirmesine olanak sağladı. Goldman sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, ikramiye üst sınırının kaldırılması kararı, bankaya sabit maliyetleri yönetme ve performansı ödüllendirme konusunda daha fazla esneklik sağlamayı amaçlıyor.

Sözcü, bu değişikliğin İngiltere’nin uygulamalarını diğer büyük küresel finans merkezlerinin uygulamalarıyla uyumlu hale getirdiğini ve İngiltere’nin finansal yetenekler için rekabetçi bir yer olarak cazibesini artırmasının beklendiğini de sözlerine ekledi. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan ve adının açıklanmasını istemeyen bir kaynağın belirttiği üzere, değişikliğin ayrıntıları gizli kalmaktadır.

Goldman Sachs’ın bu hamlesi, ülkenin altı yıl önce AB’den ayrılmasının ardından Birleşik Krallık finans sektöründe yapılan ve miras alınan AB politikalarının yeniden değerlendirilmesine yol açan daha geniş çaplı düzenlemeleri yansıtıyor. Prim yapılarındaki ayarlama, Brexit sonrası düzenleyici ortama uyum sağlamada önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu