Ekonomi

Baxter 1. çeyrek kazançlarını açıkladı, hisseler %2 düştü

DEERFIELD, Ill. – Önde gelen bir küresel tıbbi teknoloji şirketi olan Baxter International Inc. (NYSE:BAX), 2024 yılı ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı ve düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) için analist beklentilerini aşarken, öngörülen gelir rakamlarına ulaştı. BAX hisseleri Perşembe günkü piyasa öncesi seansta %2 düşüşle işlem görüyordu.

Şirket, ilk çeyrek düzeltilmiş EPS’sini 0,65 $ olarak açıkladı; bu rakam, 0,61 $’lık konsensüs tahmininden 0,04 $ daha yüksek. Çeyrek geliri 3,59 milyar dolar ile beklentiler doğrultusunda gerçekleşti ve analist konsensüsü ile eşleşti.

Şirketin ilk çeyrekteki güçlü performansı, devam eden stratejik dönüşüm girişimlerinden elde edilen faydalara ve entegre tedarik zinciri ağındaki güçlü uygulamaya bağlandı. Baxter Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanı ve CEO’su José (Joe) E. Almeida, şirketin operasyonel uygulamayı iyileştirmeye ve son inovasyon kilometre taşları aracılığıyla fırsatlar yaratmaya odaklandığını vurguladı. Almeida, “Operasyonel uygulamalarımızı geliştirmeye odaklanmış durumdayız ve son inovasyon kilometre taşlarıyla yarattığımız fırsatlardan heyecan duyuyoruz” dedi.

Sürdürülen faaliyetlerden elde edilen satışlar raporlanan bazda %2, sabit kur bazında ise %3 artış göstererek şirketin daha önce yayınladığı beklentileri aştı. İlaç segmenti, yeni ürün lansmanları ve Baxter’in İlaç Bileşim hizmetlerine yönelik artan talep sayesinde çift haneli büyüme ile satış performansına öncülük etti. Tıbbi Ürünler ve Terapiler ve Böbrek Bakımı segmentleri de sabit döviz kurlarında orta tek haneli büyüme kaydetti.

İleriye dönük olarak Baxter, 2024 yılının tamamında satışların raporlanan bazda yaklaşık %2, sabit kur bazında ise %2 ila %3 oranında büyümesini öngörüyor. Şirket ayrıca tüm yıl düzeltilmiş EPS’nin 2,88 ila 2,98 dolar arasında olmasını bekliyor. Baxter, 2024’ün ikinci çeyreği için satışların raporlanan bazda yaklaşık %1, sabit para birimi bazında ise %2 ila %3 oranında büyümesini ve düzeltilmiş EPS’nin 0,65 ila 0,67 dolar arasında olmasını öngörüyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu