Ekonomi

Bakan Bayraktar’dan müjde: Doğal gaz 40 milyon metreküpe çıkacak

Enerji ve Konvansiyonel Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte, 2020 yılında Sakarya Gaz Sahasında keşfin ardından araziyle buluşarak Türkiye’nin doğalgaz üssü haline gelen Filyos Doğal Gaz Proses Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

“Filyos Türkiye’nin doğal gaz üssü haline geldi”

İnceleme gezisinin ardından açıklama yapan Bakan Bayraktar, bu ziyareti doğalgazın yoğun olarak tüketildiği kış aylarında gerçekleştirdiklerini vurguladı. ”Karadeniz Gazını 2020 yılındaki keşiften sonra 3 yıldan kısa bir sürede karaya çıkardığımız ve buradan birkaç kilometre uzakta BOTAŞ’ın sistemine bağladığımız noktadayız. Bu anlamda Filyos’un gerçek anlamda Türkiye’nin doğal gaz üssü haline geldiğini söyleyebiliriz.”söz konusu.

Bakan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü;

Bugün üretimimiz 2,7 milyon metreküpe ulaştı. İnşallah bu üretimi en kısa sürede 10 milyon metreküpe, ardından mutlaka günde 40 milyon metreküpe çıkarmayı ve buradan 15 milyon haneye doğal gaz ulaştırmayı hedefliyoruz.

“Doğal gazın önemli bir kısmını buradan sağlayacağız.”

Sakarya Gaz Sahasında şu ana kadar 23 kuyu açtık. Dünyanın en hızlı gelişen projelerinden biri oldu. 170 km. Uzaktan gaz taşıyoruz. Buradan BOTAŞ’ın sistemi aracılığıyla evlerimize ve tüketicilerimize ulaştırıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde projeyi daha da hızlandırarak milletimizin, ülkemizin, sanayimizin, evlerimizin ihtiyacı olan doğalgazın değerli bir kısmını temin edebileceğiz.

Ulaştırma Bakanımız da bugün burada aramızdaydı. Aynı zamanda bu limanın ülkemizin önemli bir ihracat limanı olması konusunda da görüş alışverişinde bulunduk. Bu projeleri birlikte nasıl hayata geçirebileceğimizi tartıştık. İlgili birimlerdeki temsilcilerimiz, valimiz ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte.

“Filyos Limanı büyük tonajlı gemilere hizmet verebilecek”

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu da inceleme gezisine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı: ”Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar ile Filyos Limanı’nın demiryolu ve karayolu bağlantılarını inceledik. Ülkemizi ileriye taşıyacak ve sektöründe lider konuma taşıyacak dev bir lojistik merkezi projesi olan Filyos Limanı, yıllık 25 gemi kapasitesiyle 14 ve 19 metre derinlikteki rıhtımlarıyla büyük tonajlı gemilere hizmet verebilecek. 13 gemiyi idare edebilecek milyon ton.İfadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu