Haber

Teis Başkanı Nurten Saydan: Deprem Bölgesindeki Meslektaşlarımız Deprem Enkazının Yanında Mali Bir Enkaz Altında Kalmasın

Tüm Eczacılar ve Hastahaneler Birliği (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, “Bu büyük felaketin yaralarının sarılması için bir an önce sağlıklı işleyen bir sağlık hizmeti ve ecza eczanesi hizmeti hayata geçirilmelidir. Eczacılara kuru bir teşekkür gördük, meslektaşlarımızı yetkililerle sarsacak bölgede bırakmayacaklarını belirterek, “Enkaz altında bırakmamalarını, halkımıza sunduğumuz ilaç ve eczane hizmetlerinin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. afet bölgesinde, gerekli ekonomik takviyeler sağlanarak en kısa sürede yeniden ayağa kaldırılacaktır” dedi.

TEİS Başkanı Nurten Saydan, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma ve çok sayıda can kaybına neden olduğu 11 ildeki eczanelere ekonomik destek verilmesi çağrısında bulundu. Saydan dedi ki:

“YARALARA YARDIMCI OLMAK İÇİN DOĞRU İŞLEYEN SAĞLIK VE İLAÇ HİZMETİNİN UYGULANMASI GEREKİR”

“6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı deprem 11 ilimizde 4 bin 290 eczane eczacısını ve 13,5 milyon vatandaşımızı etkiledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Maraş merkezli beyin sarsıntısından etkilenen 1.464 refakatsiz çocuk, tedavi altına alınan 759 çocuk olduğunu bildirdi. Halen devam ediyor.Vefat eden vatandaş sayısını söyleyecek dilimiz yok,sayıdaki artıştan endişeliyiz.Bu büyük felaketin yaralarını sarmak için sağlıklı işleyen bir sağlık hizmeti ve ilaç hizmeti şart. en kısa sürede hayata geçirilecektir.

“ECHANELERİMİZ YOK OLDU AMA ORGANİZASYONLARIMIZLA DEPREM BÖLGESİNE KOŞTUK”

Hekimleri, sağlık çalışanlarını ve burada sayamadığımız kadar maaşlı meslektaşımızı kaybettik, enkaz altında yaşamını yitiren meslektaşlarımız da oldu. Eczacı meslektaşlarımızı ve dostlarımızı kaybettik. Eczanelerimiz yıkıldı ama deprem anından itibaren eczacılarımız, eczane teknikeri arkadaşlarımız ve diğer illerdeki teşkilatlarımızla deprem bölgesine koşturduk. Sahra eczaneleri kurulmuş ve bu eczanelerin bebek maması dahil tüm ilaç ve tıbbi malzemeleri eczanelerimizden gönderilmiştir. Ecza depolarımıza para gönderdik, onlar da deprem bölgesinde ne gerekiyorsa belli bir sistemle gönderdiler.

“GERİ KALAN İLAÇLARIMIZI İHTİYAÇ SAHİP DEPREM MAĞDURLARIMIZA ÜCRETSİZ VERMEYE DEVAM ETTİK”

Ayakta kalan eczanelerimiz yağmalandı, sahip çıkamadık. Tıp, dünyadaki en değerli ihtiyaç eseridir. İnanç ortamı oluştuğunda eczanelerimizi açtık ve kalan ilaçlarımızı ihtiyaç sahibi depremzedelere ücretsiz vermeye devam ettik. Türk Eczacıları Birliği ve eczacı odalarının kurduğu eczanelerde Türkiye’nin dört bir yanından üyelerimiz, meslektaşlarımız ve çalışanlarımız gece gündüz demeden seve seve hizmet verdiler. Her ihtiyacı karşılamaya çalıştılar. Örgütü yönetemeyenler tarafından itilip kakıldılar, zorbalığa uğradılar ama görevlerinden de vazgeçmediler.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ MESLEKİ MESLEKTAŞLARIMIZ, DEPREM YÜKÜNÜNE GERİ DÖNÜŞE MALİ YÜKSELME ALTINDA BIRAKILMAMALIDIR”

Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış depremzedelerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Hatta ihtiyaçları ne ise karşılamaya çalışıyoruz. Ülkemizi seviyoruz ve ilaç hizmetinin ne kadar değerli olduğunun bilincindeyiz. Yetkililer bizi görmezden gelebilir ama vatandaşlarımız ne kadar özverili bir şekilde ilaç verildiğini ve yapılan fedakarlıkları görüyor. Eczacılara kuru bir teşekkür görmüş olsalar da deprem bölgesindeki meslektaşlarımızı deprem enkazının yanı sıra mali bir enkaz altında bırakmamalarını, gerekli ekonomik alt yapıyı sağlayarak ilaç ve tıbbın yeniden canlanmasını yetkililerden rica ediyoruz. afet bölgesindeki halkımıza en kısa sürede eczane hizmeti sunuyoruz.”

haber-yalihuyuk.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu