Haber

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMEDER) Gönüllülerle Bir Araya Geldi

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMEDER) toplantıda 3. aşama eğitimlerine başvuran gönüllülerle bir araya geldi.

Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, MAG/AMEDER temsilcileri, üyeleri ve gönüllüleri katıldı.

Geçen yıl Bodrum’da kurulan ve Bodrum Belediyesi ile imzaladığı protokolle mahallelerde hızla örgütlenmeye başlayan MAG/AMEDER, toplantıda MAG eğitim sürecini ve işleyişini anlatırken deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 204 gönüllü ile gerçekleştirildi.

Toplantı, Bodrum’da eğitimli gönüllülere eğitim veren Acil Müdahale Ekibi’nde görev yapan MAG/AMEDER Basın Sözcüsü Güliz Pilge’nin açılış konuşması ile başladı.

MAG/AMEDER Bodrum Temsilcisi Agah Oktay Ateş’in konuşmasıyla devam eden toplantıda Ateş, gönüllülere Mahalle Afet Gönüllülüğü Projesi’nin önemini ve işleyişini anlatırken, görevlendirildikleri Hatay bölgesi hakkındaki izlenimlerinden de bahsetti. deprem bölgesinde.

Konuşmacı olarak söz alan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Mahalle Afet Gönüllüleri’nin belediyeye bağlı bir kuruluş olmayıp, kendi bünyesinde kurulmuş profesyonel bir sivil toplum kuruluşu olan MAG/AMEDER’in bir projesi olduğunu belirtti.

MAG’ın depremde başarılı çalışmalar yürüttüğünü söylediği konuşmasında Önder Aras, şöyle devam etti:

“Kahramanmaraş depreminde bu hareketin ne kadar başarılı olduğunu gördüm. Bodrum’un gücü ve vicdanı kendini gösterdi. Çünkü Bodrumlu inisiyatif alabilir. Gönüllülerimiz ve görevlilerimiz hemen teşkilatlanarak araçlara binerek belediyenin kurumsal yapısının oluşturduğu merkezde buluştular ve canla başla çalıştılar. Bodrum’da 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşadık ama kısa sürdü, 12 saniye sürdü. O yüzden ‘Bodrum 6.4’e ulaştı, çok güvenli’ diyerek gelenler var ama aslında biz de riskli deprem bölgesindeyiz. Bu amaçla TMMOB ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bina stokunun gözden geçirilmesi, eski yapıların güçlendirilmesi, riskli yapıların yıkılıp yeniden yapılması kararlarını aldık. Bodrum’da bilinçli birçok insan var ve birlikte Bodrum’u deprem ve afetlere karşı güçlü hale getirebiliriz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu