Haber

GER-SAN Sanayi Sitesinde çıkan yangınla ilgili olarak işletme sahibi hakkında iddianame hazırlandı.

GER-SAN Sanayi Sitesi’nde bulunan sünger fabrikasında çıkan yangınla ilgili olarak işletme sahibi Hüseyin Dönmez hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame 36. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Başkentte, muhasebe müdürü Müge Çetinkaya (56) ve 2 yabancı çalışanın bir cinayete kurban gitmesiyle ilgili olarak işletme sahibi Hüseyin Dönmez (58) hakkında ‘bilinçli taksir’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. sünger fabrikasında yangın çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında tutuklu sanık Hüseyin Dönmez hakkında ‘bilinçli hareketle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. ihmal’. Dönmez, iddianamedeki ifadesinde, binanın 2 kat yer altında ve 2 kat yukarıda olmak üzere 5 katlı olduğunu, iş güvenliğine ilişkin tüm talepleri karşıladığını, yangına karşı yapılan iş güvenliği denetiminde tespit edilen eksikliklerin giderildiğini söyledi. 1 yıl önce düzeltildi. Dönmez ayrıca, defalarca yangın tatbikatı yapıldığını, işyerinde yeterli su tesisatının bulunduğunu, yangın yönlendirme levhaları ve acil çıkış kapılarının bulunduğunu belirtti. Dönmez, yaşanan kayıplardan dolayı üzgün olduğunu ve çalışanların sigortası olup olmadığını tam olarak bilmediğini belirtti.

İddianamede yer alan itfaiye raporunda, yangının sünger kesme makinesinin kablolarında şasiden çıkan kıvılcımlar sonucu çıktığı ve ortamdaki sünger tozunu tutuşturduğu belirtildi.

‘Fabrika sahibi hatalı’

Hazırlanan bilirkişi raporunda, elektrik panolarının kapağı ile gövdesi arasında topraklama temasının olmadığı, bazı elektrik kabloları ve prizlerinde deformasyon olduğu, panoların üst ve alt kısımlarında sünger hurda yığınlarının bulunduğu belirtildi. kabloların olduğunu ve fabrika sahibi Dönmez’in bu sebeplerden ‘öncelikle kusurlu’ olduğunu söyledi.

İddianamede, Dönmez’in yapısal ve organizasyonel yangından korunma tedbirlerini almadığı ve bu kapsamda öngörülen sonuca dikkat etme ve özen gösterme yükümlülüğüne aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ‘bilinçli ihmal’le hareket ettiği, ‘kasten taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçlamasıyla tutuklandı. Cezalandırılması istendi. İddianame Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Olayın tarihi

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde GER-SAN Sanayi Sitesi’nde Hüseyin Dönmez’e ait sünger fabrikasında 19 Eylül’de yangın çıktı. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında muhasebe müdürü Müge Çetinkaya, yabancı işçiler Sefiya Nazım Acam (22) ve Hazen Joned (33) hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Olayın ardından gözaltına alınan fabrika sahibi Hüseyin Dönmez, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu