Haber

TEGV Diyarbakır Bankası ABC Öğrenim Birimi açıldı

TEGV 12 yıl sonra Diyarbakır İl Merkezinde!

TEGV Diyarbakır Bankası ABC Tahsilat Birimi açıldı

Cumhuriyetin temel unsurlarına sahip, donanımlı ve nitelikli bireylerin yetiştirilmesi ve eşitliğin sağlanması amacıyla kuruluşundan bu yana faaliyet gösteren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Bank ABC’sinin desteğiyle Diyarbakır Bankası ABC Toplama Birimi kuruldu. eğitimde fırsatlar.
6 Kasım Pazartesi günü düzenlenen törenle açıldı.
 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla çağdaş ve evrensel değerlere ve Cumhuriyetin temel unsurlarına sahip nesiller yetiştirmek amacıyla Türkiye genelindeki faaliyet noktalarında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) çalışmalarına başladı. 12 yıl sonra Diyarbakır’da faaliyet gösteriyor. Bank ABC’nin sigorta ve işletme sponsorluğunda kurulan ve yılda yaklaşık 2 bin çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlayacak olan Diyarbakır Bankası ABC Tahsilat Birimi, 6 Kasım Pazartesi günü düzenlenen törenle açıldı. Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, Bank ABC Türkiye Ülke Lideri Muzaffer Aksoy, TEGV Mütevelli Heyeti Üyeleri Prof. Dr. İlter Turan, Erdal Yıldırım, TEGV Yönetim Kurulu Lideri M. Özalp Birol, TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Okvuran, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, TEGV çalışanları, veliler, gönüllüler, çocuklar ve basın mensupları katıldı.

1998’den bu yana 88 bin Diyarbakırlı çocuğun hayatına dokundu.

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, daha önce 2002-2011 yılları arasında Diyarbakır İl Merkezinde bulunan Bağlar Eğitim Parkı’nda çocuklara nitelikli eğitim desteği vermiş ancak yer tahsis süresinin uzatılamaması nedeniyle faaliyetlere son verilmişti. 1998-2020 yılları arasında Diyarbakır’ın Kulp, Dicle, Hani ve Ergani ilçelerindeki eğitim birimlerinde faaliyet gösteren TEGV, 1998 yılından bu yana 88 bin Diyarbakırlı çocuğun hayatına dokunarak geleceklerine ışık tuttu.

Sur bölgesi Ali Paşa Mahallesi Şen Sokak’ta bulunan ve 310 metrekare kapalı, 80 metrekare açık alana sahip TEGV Bank ABC Koleksiyon Birimi’nde 1 etkinlik odası, 1 Okuma Adası, 1 Bilgi Teknolojileri ve Teknolojileri Odası, 1 Tasarım ve Beceri Atölyesi, 1 Hayaller. Bir atölyesi, kütüphanesi ve teklif verenin odası var. Toplama Birimi’nde yılda yaklaşık 2 bin çocuk nitelikli eğitim desteği alabilecek.

 

 

“Diyarbakır’a eğitim alanında yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz.”

TEGV Yönetim Kurulu Lideri M. Özalp Birol, TEGV Diyarbakır Bankası ABC Tahsilat Birimi’nin eğitim alanında Diyarbakır’a yeni bir soluk getireceğine inandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“1998-2022 yılları arasında Diyarbakır’da ve Diyarbakır’ın Kulp, Dicle, Hani ve Ergani ilçelerindeki eğitim birimlerinde faaliyet gösteren vakfımız, 1998 yılından bu yana toplam 88 bin Diyarbakırlı çocuğa nitelikli eğitim desteği sağladı. Bu süreçte yaşananlar karşısında kararlılıkla çalışmalarımızı Diyarbakır’da sürdürdük. Diyarbakır Sur ilçesinde deprem yönetmeliğine uygun, organizasyonel kriterlere uygun yeni yer arayışımız sonuçlandı ve bugün sizlerleyiz. Tasarım ve Yaratıcılık Atölyesi, Düşler Atölyesi ve Bilgi Teknolojileri Odalarının işletme giderleri, yenileme giderlerinin Bank ABC tarafından karşılandığı TEGV Diyarbakır Bankası ABC Tahsilat Birimimize Mayıs 2023’te taşındık. Öğrenim Birimimiz Diyarbakır’da yaşayan tüm ilkokul çocuklarına açıktır. Yılda 1700’den fazla çocuğa ulaşma kapasitesine sahip olup 310 m2 alanda faaliyet göstermektedir. TEGV Diyarbakır-Banka ABC Eğitim Birimi’nin, temel eğitime destek vermek için her türlü çabayı göstereceğine ve Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kurumlarıyla iş birliği ve koordinasyon içinde, Diyarbakır’ın eğitim alanına yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz. Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden. . Bu vesileyle Bank ABC’yi ülkemize, eğitime ve TEGV’e verdiği anlamlı destekten dolayı tebrik ediyor, bankanın Genel Müdürü Sayın Muzaffer Aksoy’a ve Bank ABC’ye TEGV’e ve eğitime verdikleri değerli desteklerden dolayı en içten şükranlarımı sunuyorum. . Ve ‘vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ düşüncesine yürekten inanarak, sizleri TEGV adına saygıyla selamlıyorum.”

“Eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya çalışıyoruz”

Bank ABC Türkiye Ülke Lideri Muzaffer Aksoy, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ülkemizin bu güzel şehrinde bu güzel projenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Aslında hepimiz kendimize baktığımızda devlet okullarından, devlet üniversitelerinden mezun olup bir yerlere gelmiş insanlarız. Biz memur ailelerin çocuklarıyız. Eğitimde fırsat eşitliğine büyük önem veriyoruz. Bu nedenle bu projeyi seçtik. TEGV’in yaptıklarını takip ediyoruz ve ne kadar başarılı olduğunu gördüğümüz için destek vermek istedik. Eğitimde fırsat eşitliğinin ülkemiz için olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum. Bunun devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Üstelik eğitim dışında tek eksiğimiz rehberlik. Bu çocukların planlama ve eğitimleri açısından da rehberliğe ihtiyaçları vardır. TEGV’in bunu da yapacağına inanıyorum. Çok teşekkür ederim.”

Açılış töreninde ayrıca, Diyarbakır’da önce Ergani’de, ardından Merkez’de 10 yıl görev yapan Cengiz Bozdoğan ile Ergani Toplama Birimi’nde 2019 yılından bu yana yardımcı işçi olarak görev yapan Şenay Güzey’e de teşekkür plaketleri verildi. açıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu