Teknoloji

OnePlus 13, Snapdragon 8 Gen 3 ile Gelecek

OnePlus 13 hakkında ilk bilgiler geldi. OnePlus’ın yeni amiral gemisinde yer alacak işlemci Snapdragon 8 Gen 3 olacak. İşte özellikleri.

Digital Chat Station’da yayınlanan yeni bilgilerde OnePlus 13’ün özellikleri ortaya çıktı. OnePlus’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı model için bugüne kadar önemli bir sızıntı yaşanmadı. Ancak Digital Chat Station’da yapılan son paylaşımla birlikte OnePlus 13’teki gizlilik perdesi ortaya çıktı. Şirket, 23 Ocak’ta OnePlus 12’yi tanıttı ve yeni seriye başladığını duyurdu.

OnePlus 13’ün Özellikleri Nelerdir?

Çinli marka son dönemde üretimine hız verdi. Amiral gemisi modellerinin yanı sıra amiral gemisi modelleriyle de çalışan OnePlus, 13. versiyonda daha iddialı olabilir. Zira bunlara göre OnePlus 13 ile birlikte OnePlus’ta yepyeni bir dönem başlayacak. Tasarımını değiştirecek olan şirket, böylece bir kilometre taşını da geride bırakmış olacak. Digital Chat Station tasarım değişikliğini belirtse de yeni tasarımın nasıl olacağı ve hangi özelliklerin ön plana çıkacağını açıklamadı. Bu nedenle önümüzdeki günlerde tasarımla ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir.

OnePlus 13, Snapdragon 8 Gen 3 ile Gelecek

Özelliklere gelince en dikkat çeken şey işlemcidir. Çünkü telefonda Qualcomm’un çıkardığı son modeller arasında yer alan Snapdragon 8 Gen 3 yer alacak. Bu yeni işlemciyle performansı bir üst seviyeye çıkaracak olan OnePlus, telefonu güçlü RAM birimleriyle de destekleyecek. Bazı kanallarda OnePlus 13’ün Snapdragon 8 Gen 4 işlemciye sahip olacağı iddia edilse de bunlar pek gerçekçi görünmüyor. Zira Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 ile ilgili ilk bilgiler geçtiğimiz günlerde geldi. İlk kez Geekbench 6’da görülen güçlü işlemci, performansıyla dikkat çekti. Öyle ki işlemciye yönelik yapılan testlerde tek çekirdekte 2.845, çok çekirdekte ise 10.628 puan elde edildi. Bu puanların önceki seriye göre yüzde 46 oranında arttığını ve performansa bu kadar etki edeceğinin belirtilmesi, yeni işlemcinin gücünün ne kadar arttığını açıkça gösteriyor.

OnePlus 13 Ne Zaman Tanıtılacak?

Yeni özelliklerin pazara sızdırılmasının ardından insanlar yeni telefonun ne zaman tanıtılacağını merak etmeye başladı. Digital Chat Station’da bu konuyla ilgili herhangi bir ayrıntıya yer verilmedi. Normal tanıtım takvimine göre yeni modellerin 2024 yılı sonunda tanıtılması bekleniyor. Satış takviminin ise muhtemelen Ocak 2025 olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu