Haber

Kemer’de 6 Şubat’ı anma etkinliği

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem nedeniyle Kemer’de anma etkinliği düzenlendi.

Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve Kemer Arama Kurtarma Derneği (KEMKUT) iş birliğiyle Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen anma etkinliğine Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Emniyet Müdürü katıldı. Kemer Kaymakamlığı koordinasyonunda. Harun Mere, Kemer Belediyesi birim yöneticileri, belediye çalışanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve KEMKUT üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma etkinliğinde, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depreme ait görüntülerin gösterildiği etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdürü Fevzi Uzun, etkinlikte fay sınırları, büyüklüğü ve yaşanan hasarlarla ilgili bilimsel bilgiler paylaştı.

KEMKUT Lideri Emre Uğur da deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması, yapılmaması gerekenler ve alınabilecek önlemlere ilişkin bir sunum yaptı.

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Yaşadığımız felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Bir daha bu tür felaketlerin yaşanmamasını diliyorum. İlçemizde görev yapan KEMKUT ekibi, depremin ardından kısa sürede olay yerine yardıma koştu. Onlara teşekkür ediyorum.

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, “Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Depremin hemen ardından Kemer olarak çok hassas davranarak bölgeye yardım tırları gönderdik. Bölgedeki 14 kişilik arama kurtarma ekibini de beğendik. “Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habernizip.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu