Ekonomi

Kırsal kalkınma desteklerine son başvuru tarihi 19 Şubat

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP), kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliğinin artırılmasını ve kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Programda ayrıca doğal kaynakların ve çevrenin korunması dikkate alınarak kırsal kesimde gelir düzeyinin artırılması, tarımsal üretim ile tarıma dayalı sanayinin entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi ve alternatif gelir kaynaklarının yaratılması amaçlanıyor. kırsal alanlarda.

Bu kapsamda tarıma dayalı ekonomik yatırım konularında hibeler için temel proje bedeli üst sınırı, yeni tesis niteliğindeki başvurularda 14 milyon lira, kısmen yapılan yatırımların tamamlanmasına yönelik başvurularda 12 milyon lira, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik başvurularda ise 10 milyon lira olarak belirlendi. Kapasite artırımı ile teknoloji yenileme veya modernizasyon niteliğindeki uygulamalar.

YÜZDE 50 HİBE VERİLDİ

Kırsal ekonomik altyapı yatırımı konularında hibe esas proje tutarının üst sınırı 3 milyon lira olarak devam ediyor. Söz konusu projelere yüzde 50 oranında hibe sağlanıyor.

Kadınlara, gençlere, tarımsal kuruluşlara ve aile işletmelerine ek puanların verildiği program çerçevesinde, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerine yatırım yapanlara ve kırsalda ikamet eden yatırımcılara öncelik veriliyor.

Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılan destek başvuruları 19 Şubat’a kadar devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu