Haber

Gaziantep’te 30 bin aileyi barındıracak çadır kent kuruluyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunda Gaziantep’te yürütülen deprem çalışması kapsamında ekiplerin yoğun çalıştığı kentte depremzedeler için konteyner ve çadır kentler yapılıyor. İlk etapta 500 konteyner kurulurken, bu sayı 15 bine çıkarılacak ve diğer yandan 30 bin ailenin geçici barınması için çadır kentler kuruldu.

8 BİN ÇADIR KURULDU

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Gaziantep’te, depremzedelerin acil barınma ihtiyaçları için çadır kent ve konteyner kentler kurulurken, arama kurtarma çalışmaları da aralıksız devam ediyor. . AFAD, İslahiye, Nurdağı ve Nizip ilçeleri ile şehir merkezinde bulunan Hasan Celal Hoş Millet Bahçesi’nde toplam 8 bin 581 çadır kurarken, 7 bin 500 çadırın kurulumunu sürdürüyor.

“15 BİNİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Ekiplerin büyük çaba sarf ettiği kentte, Gaziantep’te 500 konteynerin yanı sıra, altyapısı hazır olan bölgelerde depremzedeler için çadır kentler kuruldu ve konteyner sayısı 15 bine çıkarılacak. Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Arama kurtarma ekiplerimiz vatandaşlarımıza ulaşmak için canla başla çalışıyor. Depremzedelerimizin yaralarını hep birlikte sarıyoruz. İlk olarak İslahiye’de 500 konteynerlik konteyner kurduk. barınma ihtiyacı 15 bini tamamlayacağız.” terimleri kullandı.

haber-haymana.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu