Haber

Ürdün, Sudan’daki 343 kişiyi tahliye etti

Ürdün, ordu ile paramiliter Hızlı Destek Güçleri (HDK) arasında çatışmaların yaşandığı Sudan’dan Ürdün, Filistin, Suriye, Irak ve Almanya vatandaşlarının da bulunduğu 343 kişiyi tahliye eden 4 askeri uçağın Port Sudan Havalimanı’ndan havalandığını duyurdu. .

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kraliyet’in talimatıyla başlatılan tahliye ile 343 kişi başkent Amman’daki Marka sivil havalimanına götürülüyor.

Sudan’dan tahliyeleri yapan uçakların Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne bağlı olduğu kaydedildi.

Ürdün, ordu ile paramiliter Hızlı Destek Güçleri (HDK) arasında çatışmaların yaşandığı Sudan’daki vatandaşlarını tahliye etmeye başladığını açıklamıştı.

Sudan’da ordu ile HDK arasında çatışma

15 Nisan sabahı Sudan’ın başkenti Hartum ve diğer kentlerde ordu ile paramiliter STK arasında silahlı çatışma çıktı.

Ordu ile HDK arasında, “HDK’nın orduya tam katılımı”nı öngören askeri güvenlik reformu konusunda son aylarda yaşanan çekişme sıcak bir çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Kurulu Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan’ın orduyla çatışan HDK’yı lağvetme ve devlete karşı isyancı güç ilan etme kararı aldığını ve bu temelde hareket edeceklerini açıkladı. .

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre çatışmalarda 413 kişi hayatını kaybetti, 3.551 kişi de yaralandı.

HDK, bayramın ilk gününden itibaren 72 saatlik “insani” ateşkes uygulayacaklarını, akşam saatlerinde ise ordu uluslararası çevrelerin ateşkes davetine uyacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu