Haber

Ürdün, İsrail’e “Filistin’deki şiddeti tırmandırmama” çağrısında bulundu

Ürdün, İsrail’in Filistin’de şiddeti artırması konusunda uyardı ve halkı durumu daha da kötüleştirecek adımlardan kaçınmaya çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sinan el Mecali, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’daki Cenin kentine düzenlediği saldırıları “düşmanlık” olarak kınadı.

Mecali, yaptığı açıklamada, “Ürdün, Filistin halkına yönelik şiddet eylemlerine derhal son verilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.” sözlerine yer verdi.

İsrail güçlerinin bu saldırılarının sürmesinin durumu daha da kötüleştireceği vurgulanarak, bu saldırıların şiddet döngüsünü genişleterek sükunete ulaşma çabalarını baltalayacağı kaydedildi.

Açıklamada, İsrail’in iki devletli çözümü korumak için derhal harekete geçmesi için tüm yasadışı önlemleri durdurması gerektiği belirtildi.

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında altı Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sık sık konutlara baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli argümanlarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu yılbaşından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 74 Filistinli hayatını kaybetti.

haberhanak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu