Haber

Sıla Çekmeköy’e Özlem Belgesel Dizisi Başladı

‘Yuvaya Özlem Çekmeköy’ belgesel serisi başladı

İSTANBUL – Çekmeköy Belediyesi tarafından hazırlanan, Anadolu’nun 27 ilindeki 127 köyü kapsayan Çekmeköy belgesel dizisi Sessizliğe Özlem’in tanıtım programı Sivas bölgesiyle başladı.

Çekmeköy Belediyesi, 27 ilin 127 köyünü adım adım gezerek özlenen ve unutulan değerlerin izini sürdüğü “Yuva Özlemi Çekmeköy” belgesel serisine Sivas’ta gösterimle başladı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Turgut Özal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program; AK Parti İstanbul Milletvekili Ümmü Gülşen Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Akın İlhan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Tahsin İnce, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Murat Arslan, meclis üyeleri, muhtarlar, Sivas İl ve Çekmeköy’de faaliyet gösteren köyler dernekleri ve çok sayıda ilçe sakini Sivas’ta. vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen programla; Köylerin tarihinin, doğal güzelliklerinin ve geleneksel yaşam tarzının anlatıldığı belgesel dizisiyle vatandaşlar, Anadolu’nun güçlü kültürünü keşfederken bir yandan da memleketlerine olan özlemlerini giderme fırsatı buldu. Ayrıca programa katılan vatandaşlara belgesel yüklü QR kodlar ve 2GB ücretsiz internetli kartlar hediye edildi.

Programda selamlama konuşmasını yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bugün Çekmeköy’de yaşayan Sivaslı komşularımızla çok güzel bir etkinlik için bir araya geldik. Eve Hasret Çekmeköy belgesel serisinin Sivas bölümleri nefesinizi kesecek” dedi. biraz sıla özlemi ve çocukluk anılarınızın geçtiği yerlerden bir kesit.” Eğer göreceksen. Bu belgesel dizisiyle Sivas’ın doğal güzelliklerini, birbirinden güzel kültürel değerlerimizi ölümsüzleştireceğiz. Sizlere verdiğimiz kartların üzerindeki QR kodları tarayarak köylerimizle ilgili belgesellerin daha uzun versiyonlarına ulaşabileceksiniz. Belgeselimizin tüm Sivaslı hemşerilerimize güzel ve akıcı olmasını şimdiden diliyoruz. Keyifli seyirler dilerim.” dedi.

Programın ardından Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sivas ilindeki dernek temsilcilerine ikramda bulundu.

Programın finalinde ise Sivaslı sanatçı Şinasi Can, söylediği türkülerle salondaki konuklara bazen hüzünlü, bazen de neşeli anlar yaşattı.

sereflikochisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu