Haber

Millet İttifakı İzmir Mitingi… İmamoğlu: “Sahadaki demagojik cümlelere aldanmayın. Efendim Darbe Diyenler Var Haydi”

İstanbulBüyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingde, “Sahadaki demagojik açıklamalara aldanmayın. Efendim darbe olacak diyenler var, hadi, hadi, hadi. “86 milyon insanın gücü geliyor. Bir avuç insan kaybediyor. ‘Biliyorum’ diyen zihin kaybediyor. Ben her şeyin efendisiyim, sahibiyim diyen akıl eve gidiyor” dedi.

seçimlere günler kala Millet İttifakı İzmir Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenledi. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DÜZGÜN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Masur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılarak konuşmalar yaptı.

İBB Lideri İmamoğlu mitingde yaptığı konuşmada, “İzmir harika görünüyor, harika. Sonlar bile görünmüyor, muhteşemsiniz. Son sözüm İzmir olsun baştan söyleyeyim. hazır mıyız herşey çok güzel olacak istanbul duyacak az kaldı izmir kazanıyoruz millet kazanıyor millet hiç şüpheniz olmasın ne olursa olsun millet kazanıyor. Çünkü sana güveniyoruz. İzmir’e güveniyoruz. Türkiye’ye güveniyoruz. Doğusuna, batısına, güneyine ve kuzeyine güveniyoruz. Biz pırıl pırıl gençlere, hanımefendiler, beyefendiler ve çocuklara güveniyoruz” dedi.

İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“EGEMENLİK KAYITSIZ, KURULSUZ MİLLETTİR DİYECEĞİZ: Milletin adımlarına güveniyoruz. Halkın iradesi önüne kondu ve o yol izlendi. Samsun’dan Amasya’ya, Amasya’dan Erzurum’a, Erzurum’dan Sivas’a ve son olarak Ankara’da ‘Hakimiyet dizginsiz milletindir’ diyeceğiz. Atatürk bize hem Cumhuriyeti, hem Millet Meclisini hem de demokrasiyi emanet etti. Millet İttifakı, Cumhuriyet yolunda ilerliyor. Millet İttifakı, izlenen milli irade üzerine kuruludur, bu yol hepimize 2. yüzyılın başındaki muhteşem bir dönemi anlatır.

İSTANBUL’U MİLLETİN İZNİYLE BİRLİKTE KAZANDIK: Millet İttifakı bu milletin ortak aklı, ortak ruhu ve birliğidir. Ve buradan şunu söylemek istiyorum tabi ki birleştirici bir güce ihtiyaç var. Altı liderin birliği muhteşem. İşte beni görüyorsunuz, aslında bu ittifakın en önemli kazanımlarından biri olan İstanbul’u birlikte kazandık. Ortada olan millet iradesiyle kazandık. 15 Mayıs sabahı Allah’ın izniyle 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak Kılıçdaroğlu’na sürecin sonunda birleştirici güç ve demokrasi kazanımlarını garanti ettiğini gösterdiği için teşekkür ediyoruz.

TÜRKİYE’NİN TÜM SORUNLARINA, TÜM SORULARINA İNSAN GİBİ ÇALIŞACAĞIZ: Bakın bu kadrolar, Millet İttifakı’nın takımlarıdır, milletin ihtiyacına göre takımlardır, liyakat sahibi takımlardır. İşte İzmir Belediye Başkanımız hizmetleriyle sizlere seslendi. Ankara Büyükşehir Lideri Yavaş ile birlikte Türkiye’nin her meselesinde, meselesinde ve meselesinde asker gibi çalışacağız. Mansur Bey açıkladı, liderlerimiz devlet tecrübesi olan ekiplerdir. 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu liderliğinde Millet İttifakı’nın gücü, ortak akla dayanan, milletin isteklerini dinleyen, onun gözünün içine bakan, asla insan ayırt etmeyen, partizanlığı herkesten söküp atan Millet İttifakının gücüdür. devlet seviyeleri. Esas olan Türkiye’nin ikinci asır başındaki bu süreci milletin evlatlarıyla beraber öğreteceğiz.

ORTAK ZEKA İŞE GELİYOR HAZIR OLUN TİPİ:Türkiye’nin sorunlarının çözülmesini istiyoruz. ekonomi Rahatlamanı istiyoruz. Mutfaktaki ateş sönsün istiyoruz, paramız pulsuz kalsın istiyoruz, gençleri yeniden iş, üretim ve geleceğin teknolojileri ile buluşturmaya itiyoruz. Sağduyu devreye giriyor. Hazır ol İzmir, hazırlan Türkiye. Sağduyuya, demokratik katılıma ve her konunun muhatabı ile çözmeye hazır bir ekibiz. Bu konuda en büyük referansı şehirlerimizde tuttuk. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Eskişehir ve Tekirdağ’da tüm başkanlarımızla bu ahlaklı ve erdemli tavrı sergiledik. Millet İttifakı ruhuyla görevimizi yapıyoruz. İzmirliler kurtuluşun son notasını da bu şirin kente koymuşlardır.

SAHADAKİ DEMOGOJİK CÜMLELERE ALDANMAYIN: Seninle bir şey paylaşmak istiyorum. Sahadaki demagojik sözlere aldanmayın. Unutmayın ki Millet İttifakı’nın güçlü kadroları ve toplumsal gücü sadece bu ittifaka değil 86 milyona da seçimi kazandıracaktır. Efendim, bu olacak, darbe oldu, hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan diyenler var. Bu usulsüzlüklere nasıl başvurduklarını İstanbul’dan hatırlarsınız.

Sandıkta 4 oy kullanılmış, biri geçersiz sayılmıştır. Millete utanmadan ‘Çaldılar’ dediler. Ama ne oldu? 13 bin oyu yeterli görmeyen 806 bin oyla Osmanlı aklını tokatladık.

‘HER ŞEYİN SAHİBİ BENİM’ DİYEN HİKMET HER ŞEYİN EVİNE GİDER: İzmirli, 86 milyon insanımız kazanıyor. Bunu aklında tut. Kazandık, kazandık, kazandık. 86 milyon insanımız kazanıyor, 86 milyonun gücü geliyor. Bir avuç insan kaybediyor. Biliyorum diyen aklını kaçırıyor. Ben her şeyin efendisiyim, sahibiyim diyen akıl evine gider, evine gider.

ASLA BÖLÜNMEYECEĞİZ: Güzel bir sözünüz var, ‘Az çoka gider’. Biri yolunu kaybetmiş olabilir, biri biraz sağa ya da biraz sola gideceğim diyebilir. Sevgili gençler, bu seçim sizin seçiminizdir. Bu, önümüzdeki 25 yılın, 50 yılın, cumhuriyetin ikinci yüzyılının seçimidir. Ben gençlere el kaldırsınlar diyeceğim, biliyoruz ki tüm İzmir el kaldıracak. Gençlerimiz var, gidecek çok yolumuz var. Asla bölünmeyeceğiz. Oylarımızı asla bölmeyeceğiz. Oyumuz 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na. Oyumuzu bölmeyeceğiz. Oylarımız Millet İttifakına. Yerli ve milli olmanın demokrasiye sahip çıkmak, bu ülkenin geleceğine sahip çıkmak, 86 milyon insanımıza aynı gözle bakabilmek, hak, hukuk ve adaletin takipçisi olmak olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız.

OY PATLAMASI BEKLİYORUZ: Kendini yerli ve milli gören bir avuç insan kendisine oy vermeyeni hain ilan ediyor, bu mantığa gülüyor. Onların dönemi bitti. Artık dinleyen yok. Bu bilinçle 14 Mayıs’a hep birlikte hazırlanmaya, geride kalan gençlerimizi eşlerimiz ve dostlarımızla konuşmaya ve paylaşmaya, 14 Mayıs’ta sandığa sahip çıkmaya, Türkiye’nin gönüllüleri arasına her zaman hazır mıyız? Oy patlaması bekliyoruz. Mansur, dedi liderim. Bu seçim bir siyasi parti seçimi değil; bu seçim bir kesimin iktidar olma seçimi değil, 86 milyon kişinin kazanacağı bir seçimdir. Parlak bir geleceğe sahip olmak için gelecek ikinci yüzyılın seçimi. Sözüm size, 15 Mayıs sabahına aydınlık bir güne uyanmaya, bol oksijenli demokrasi, eşitlik, liyakat, kadın özgürlüğü, adalet ve hakkaniyet için oyları patlatmaya hazır mıyız? Artık buradan içeride başkanlarımız var.”

Ekrem İmamoğlu, konuşmasının sonunda davet ettiği eşi Dilek İmamoğlu ile kalp işareti yaptı.

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu