Haber

Çeşme’de kaybolan gençten 100 gündür haber alınamıyor

İZMİR’in Karşıyaka ilçesindeki arkadaşlarıyla buluşmak ve eğlenmek için gittiği Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi’nde kaybolan Veli Eren Atay’dan (19) 100 gündür haber alınamadı. Polisin arama çalışmaları devam ederken Veli Eren’den geriye, kaybolmadan önce bir markette unuttuğu ve annesine götürmek üzere çantasına koyduğu deniz kabuğunun bulunduğu sırt çantası kaldı. Anne Ebru Atay, “En son aldığınız şey çantasıydı. Çantanın içinde şortu, havlusu ve deniz kabuğu çıktı. Gittiği her yerden bana deniz kabukları getirirdi. Haber alamıyoruz, biz de alıyoruz” dedi. Çocuğumdan bir iz veya işaret bekliyorum.”

Marangoz Mehmet Atay (48) ile internetten kıyafet satan ve diş kliniğinde çalışan Ebru Atay (45) çiftinin erkek çocuklarından en büyüğü olan Veli Eren Atay, Karşıyaka’daki evinden ayrılarak yola çıktı. 15 Temmuz günü öğle saatlerinde arkadaşlarıyla buluşmak üzere Çeşme’ye gitti. Aynı günün akşamı Atay, arkadaşlarıyla birlikte Alaçatı’daki eğlence kulübüne gitti. Görgü tanıkları ve kamera kayıtlarına göre, saat 02.30 sıralarında Atay’ın eğlenmek için geldiği 2’si kız olmak üzere 4 arkadaşı mekandan ayrıldı. Veli Eren Atay saat 04.00 sıralarında yerden ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Annesiyle en son 16 Temmuz günü saat 01.00’de telefonda görüşen Veli Eren Atay’ın, kendisi için endişelenmemelerini söylediği ve Çeşme’de çok eğlendiklerini söylediği öğrenildi. Oğullarının hayatından endişe eden Ebru-Mehmet Atay çifti, polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. Veli Eren Atay’dan aradan geçen süreye rağmen herhangi bir haber alınamadı. Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri Veli Eren’i bulmak için çalışmalarını sürdürürken, sanat dünyasından birçok isim de sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak Veli Eren’e destek verdi. Ailesi, Veli Eren’i bulmak için fotoğrafının ve cep telefonu numarasının yer aldığı ‘kayıp’ posterleri bastırarak sokak sokak dolaşarak duvarlara ve direklere yapıştırarak herkesten destek istedi. Ancak aradan 100 gün geçmesine rağmen Veli Eren Atay’dan ses çıkmadı.

ÇANTADA HAVLU, ŞORT VE DENİZ KABUKU BULUNDU

Veli Eren’den geriye, kaybolmadan önce bir markette unuttuğu ve annesine götürmek üzere çantasına koyduğu deniz kabuğunun bulunduğu sırt çantası kalmıştır.

Anne Ebru Atay, “En son aldığınız şey çantasıydı. Çantanın içinde şortu, havlusu ve deniz kabuğu çıktı. Gittiği her yerden bana deniz kabukları getirirdi. 16 Temmuz’dan bu yana kendisinden haber alamadık” dedi. Çocuğumdan bir iz ve işaret bekliyoruz. Polisimizin sonuna kadar gideceğini biliyoruz. “Çocuğumu gören biri olduğuna inanıyorum. Çocuğum kaçacak biri değildi. Başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Oğlumuzun nerede olduğunu bilen, gören, duyan varsa Allah’ın izniyle haber bekliyoruz” dedi.

Ailelere seslenen Atay, “Ebeveynler 18 yaşını doldursalar bile çocuklarına gözünü açık tutmalı. Hayat toz pembe değil, yaşadıklarımızdan ders çıkarmalı. Çocuğuma kavuşmak, ondan haber almak istiyorum. İyi ya da kötü bir şeyler öğrenmek istiyorum. Çünkü bu belirsizlik bizi tüketiyor. “Eren’imizi istiyoruz; onu çok özlüyoruz” dedi.

UYKU YOK, HUZUR KALMIYOR

Mehmet Atay, “Oğlumdan hâlâ haber yok. İçimiz yandı. Günler geçti. Uykumuz yok, huzurumuz kalmadı. Sabırlıyız. Polis soruşturmaları sürüyor. Onlara inancımız tam. Her zaman söylüyorum. Ancak günler geçti, bir iz bile yok. Mantığımız anlamıyor. Allah “O bize yardım etsin” dedi.

ermenek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu