Haber

İYİ Parti yönetiminden 16 kişi “Kral Çıplak, Akşener timsah gözyaşları döküyor” diyerek istifa etti

İYİ Parti’den Kurucu Komite Üyesi Binnur Karadağlı ve il yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 16 kişi istifa etti. Partiden ayrılanlar adına konuşan Karadağlı, “Timsah gözyaşları döken Akşener’in, örgütün kalbinin kan ağladığını görmediği aşikar. Kral Çıplak diyerek istifa ediyoruz.”

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Eski Genel Yönetim Kurulu Üyesi Binnur Karadağlı ile birlikte parti yönetiminden 16 kişi basın açıklaması yaparak istifa ettiklerini duyurdu. Beşiktaş’ta bir otelde yapılan açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in örgütün kan ağlayan, timsah gözyaşları döken yüreğini görmediği söylendi. İstifa eden partililer adına konuşan Binnur Karadağlı, parti içinde yaşanan tüm olumsuz durumlara rağmen partiye yıllarca hizmet etmeye devam ettiklerini ancak son gelişmelerin ardından “Kral Çıplak” diyerek istifa vaktinin geldiğini belirtti. .

“Partiden paraşütle atılan, kimliği bilinmeyen çok sayıda kişinin parti saflarına getirildiğini gördük.”

İstifa eden partililer adına açıklama yapan Binnur Karadağlı, “‘Milli Merkez’ argümanıyla yola çıkan partimizi kendi çıkarları ve çıkarları uğruna heba edenleri ifşa etmek için bugün buradayız. vatansever yürekleri kullanarak, yüksek sesle ‘Kral Çıplak’ demek. Parti kuruluş aşamasında.” Emek veren, şehir şehir gezen, maddi ve manevi destek veren birçok arkadaşımız varken, listeler açıklandığında kim olduğu ve kim olduğu bilinmeyen birçok ismin paraşütle atlandığını gördük. görev yapacaklar parti saflarına getirildiler. Kuruluşun ardından girdiğimiz ilk seçimde, karışımda izi olmayan pek çok isim, seçilecek sıralardan yeniden vekil listelerine yerleştirildi. Milli Merkez olma yolunda açıklamalarda bulunan, kürsülerde konuşan yoldaşlarımız aforoz edildi. ‘CHP’nin açıklamalarından rahatsız olduğu’ gerekçesiyle toplumun kayırdığı yoldaşlarımız susturularak partiden uzaklaştırıldı. Genel Başkanın bizzat ‘Ağabey’ diye hitap ettiği, milliyetçi camianın saygı duyduğu birçok büyüğümüz. “Partinin başarısı ve geleceği, ‘Özel Sekreter’ denilen bir sekreterin ortasında kaldı” dedi.

“CHP, YETERİ Partisi sayesinde birçok büyükşehir kazandı ama ‘HDP sayesinde kazandık’ denildi”

Binnur Karadağlı, CHP ile ittifak sonrası kazanılan belediyelerde İYİ Partililere gereken görevlerin verilmediğini söyleyerek Akşener’i eleştirdi. Karadağlı, “Yerel seçimlerde ülke genelinde CHP ile iş birliği yapıldı. CHP, YÜZGÜN Partisi sayesinde son 20 yılda kazanamadığı İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok büyükşehir, il ve ilçe belediyesini kazandı. Buna rağmen kazanılan belediyelerde YYY Partililere doğru düzgün bir görev verilmedi.” Cevap “Kimsin sen? HDP ​​sayesinde kazandık” oldu. Tüm bunlara rağmen “Yerel seçimlerde yaşanan beceriksizliklerin 2023 seçimlerinde yaşanmayacağı, siyasi duruşumuza uygun adayın belirlenerek ilkeli bir ittifak yapılacağı” inancıyla mücadelemizi sürdürdük. Aylarca, hatta neredeyse 2 yıl boyunca CHP öndeydi. 5 farklı siyasi partinin liderleriyle toplantılar yapıldı. Sofralar kurulup yemekler yenildi. Ancak Altı Masa’nın gizli ortağı HDP ile örtülü bir ittifakın olmadığına kamuoyunu ikna edemediler. Televizyondan televizyona geçen Akşener, kendisini “Kazanmanın Adayı” olarak tanımladı. Ancak seçimlere 1 ay kalmıştı. Kalsa da Kılıçdaroğlu’nun kolundan tutup ‘Şimdi adayı belirleyelim, kendinizden başka aday istemiyorsanız biz yokuz’ diyemedi. Aldığı oy oranı sıfır puan olduğundan masada partilerin sözde başkanları kadar söz sahibi olamıyordu. Girdiği ilk seçimde yüzde 10 oy alan bir partiyi, yurtsever örgüt üyelerini ve yurtsever seçmenini, ‘tuvaleti kendi başına çek’ diyen korkaklara karşı rezil etti. Zehir masadan yükseldi ve yüksek sesle kükredi. Sonra ne çıkarlar devreye girdi bilinmez, yeniden masaya dönüldü. Başını öne eğip çalışmaya devam eden örgüt üyelerimize son darbe ise parlamento listeleriyle geldi. Trendin sonuçlarına uyacağını söyleyen genel lider, bir kez daha sözünde durmadı. Üyelerin desteğini aldı ve vekil listelerinde üst sıralarda pek fazla isme yer vermedi. “Buna rağmen hiçbir örgüt üyemizin, hatta neredeyse hiçbir seçmenimizin adını bile duymadığı isimler ön sıralardan milletvekili adayı olarak gösterildi” dedi.

“Kral Çıplak diyerek istifa ediyoruz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in örgütün kan ağlayan yüreğini görmediğini söyleyen Karadağlı, şu açıklamayı yaptı: “Hesap verme gereği duymadığınız bu parti sizin aile şirketiniz mi? Bunlarla ilgili açıklama yapmak yerine İlgisiz seçimler yaptınız, kongrede bu durumu sorgulayan, ‘Git buradan’ diyen partililerin gözlerinin içine baktınız.” ‘Çık dışarı’ diye bağırıp hakaret etmek nasıl bir yüzsüzlüktür? ‘Ailemi emanet edeceğim’ denilip sıtmaya ve ölüme benzetilenler, yüzlerinde ‘Haham Yesir’i görüp bir anda savaş ilan edenler, üslerini terk etmeyip partinin kasasına emanet edilenler , bir günde hain ilan edildi; bu Liste uzayıp gidiyor. Herkes kötü olabilir, herkes hain olabilir ama genel lider, birçok tutarsızlığa ve beceriksizliğe rağmen her zaman olduğu yerde kalır. Artık genel liderin eşinin, oğlunun, sekreterinin yönettiği bu ortamda olmayacağız. Artık kendi emeğimizin ve vatanseverliğinden şüphe duymadığımız tüm parti üyelerimizin emeğinin sömürülmesine maruz kalmayacağız. Çok fazla dayanamayacağız. Dün küme podyumunda timsah gözyaşları döken Akşener’in, örgütün kan ağlayan yüreğini görmediği aşikar. Bugün İYİ Parti Kurucular Meclisi Üyeleri, Kurucu İl Müdürleri ve halen aktif il yönetim kurulu üyeleri olarak görevlerine devam eden bu topluluk, ‘Kral Çıplak’ diyerek hep birlikte istifa ediyor. Sözlerini şu sözlerle tamamladı: “Yaşanan bu rezalete karşı tüm sanık kardeşlerimizi tepki göstermeye davet ediyoruz.”

16 kişi istifa etti

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Eski Genel Yönetim Kurulu Üyesi Binnur Karadağlı, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Ünal, Murat Köse, Onur Hanlıoğlu ve Davet Alp Gönen, Eski Eyüpsultan İlçe Başkanı Hatice Gürbulak, İstanbul Eski Teşkilat Yardımcısı ile birlikte istifa eden 16 kişi Önder. Özay Alabaş, Eski İstanbul İl Yöneticileri Barış Tavlaşoğlu, Gökhan Kargı ve Sedat Fazilet, Fatih İlçe Kurucusu Mücahit Erkuş, Eyüpsultan İlçe Başkan Vekili Lütfü Büyüksüren, Eyüpsultan İlçe Lider Danışmanı Alper Güleç, Eyüpsultan İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatmagül Uzundere, Kurumsal İşlerden Sorumlu Eski İl Başkanı Söz konusu kişilerin yardımcısı Müjde Hamza ve YİK üyesi Arif Tevetoğlu olduğu öğrenildi. – İSTANBUL

bayrampasa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu