Teknoloji

Hyperloop Geliştirme Yarışmasında Geleceğin Ulaşım Teknolojileri

Farklı türdeki manyetik kaldırma ve itki teknolojilerinin geliştirilmesine olanak sağlayacak teknoloji odaklı bir yarışma olarak tasarlanan Hyperloop Geliştirme Yarışması ile 5. Nesil olarak adlandırılan yenilikçi ulaşım teknolojilerinin üniversite öğrencileri düzeyinde tanıtılması amaçlanıyor.

TÜBİTAKülkemizde tarafından Hyperloop Geliştirme Yarışı Yüksek hızlı ulaşım sistemlerinde dünya çapındaki teknolojik gelişime katkı sağlayacak analizler üreterek kapsüllerin tasarlanmasını ve test edilmesini sağlayacak bir altyapının kurulması amaçlanıyor. Yarışma, manyetik kaldırma (maglev) teknolojileri alanında farkındalık yaratmak, öğrencilere yeni nesil ulaşım teknolojileri hakkında bilgi vermek, ekip çalışmasını teşvik etmek ve hiperloop teknolojilerini uygulamalı olarak geliştirerek bu alanda uzman insan kaynağı oluşumuna öncülük etmek amacıyla düzenlendi. uygulamalar. Birincilik ödülü 200 bin TL, ikincilik ödülü 150 bin TL, üçüncülük ödülü ise 120 bin TL.olarak belirlendi.

Ulaşımda hız, güvenlik ve verimlilik artacak

Geleneksel ulaşım teknolojilerine farklı bir boyut kazandırarak yeni nesil raylı sistem teknolojisiyle geliştirilen “üst düzey hızlı ulaşım aracı” Hyperloop, ulaşımda yeni bir dönem açıyor.

Farklı tıp alanlarında manyetik kaldırma ve itki teknolojilerinin geliştirilmesini sağlayacak teknoloji odaklı bir yarışma olarak tasarlanan Hyperloop Geliştirme Yarışması ile 5. Nesil olarak adlandırılan yenilikçi ulaşım teknolojilerinin dünya çapında tanıtılması amaçlanıyor. üniversite öğrencilerinin seviyesi.

Ülkemizin lojistik alanında stratejik değeri olan yeni nesil teknolojilerde aktif rol alabilmesi için harekete geçmek. TEKNOFEST bu alanda yetişmiş insan kaynağına katkıda bulunmak hedefiyle gençleri geleceğe hazırlıyor. Ulusal ve uluslararası önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılabileceği yarışmada grupların projelerine de destek veriliyor.

HYPERLOOP Geliştirme Yarışında İnovasyon Ödülleri…

Yarışma kapsamında düzenlenecek inovasyon ödülleri de gençleri bekliyor. Elektromanyetik Kaldırma Sistemi Geliştirme, Tahrik Sistemi Geliştirme, Altyapı Geliştirme, Haberleşme Sistemi Geliştirme
Ödüller yine 5 farklı kategoride verilecek: Mekanik Sistem Geliştirme. Gruplar geliştirdikleri alt sistemleri komiteye sunacak. Sunumlar arasından en iyi seçilenler 30.000 TL ödül almaya hak kazanacak.

kahramankazanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu