İş

En düşük işçi maaşı 30 bin 29 TL’ye çıkarıldı

En düşük personel maaşının 30 bin 29 TL’ye çıkması sevinçle karşılandı

KÜTAHYA – Kütahya Belediyesi’nde asgari işçi maaşının 30 bin 29 TL’ye çıkarılması sevinçle karşılandı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, belediyeye gelişinde personel tarafından meşaleler, davullar ve borular eşliğinde karşılanarak omuzlarında taşındı.

Kütahya Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Kütahya Şubesi arasında imzalanan ek protokolle asgari maaş 30 bin 29 Türk Lirasına çıkarıldı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın verdiği maaş artışından duydukları memnuniyeti dile getirmek isteyen çalışanlar, Başkan Işık’ı Kütahya Belediyesi Hizmet Binası çevresinde davul ve zurnalarla karşılayarak kendisine şükranlarını sundu.

Başkan Işık, “Belediyeyi devraldığımızda belediye çalışanlarımıza ayrılan gelir payımız her 100 liranın 19 lirasıydı. Bugün yasal sınır olan yüzde 40’a, yüzde 39’a yaklaştık. Ne ben ne de siz bunu başaramazdık. bunun üstünde bir kuruş bile verildi, siz de bizden istemezdiniz. Bugün 19 lira alan arkadaşlarımız Reel artış 39 liraya ulaştıysa bu sizin yaptığınız çalışmalardan kaynaklandı. Bizi utandırmadınız. Vatandaşlarımız bizden isteyince bir iş, gece gündüz demedin, gittin o işi yaptın, evet yapmayanlar oldu ama zamanla bu işin gerçek olmadığını anladılar. Şimdi “Allah’a şükür artık öyle olduk” tüm meslektaşlarımızdan oluşan bir ekip. Bu grup olmamızın sonucunda Türkiye’nin dördüncü yaşanabilir şehri olduk. Verdiğiniz hizmetler sayesinde kimin yanında olursak olalım Türkiye’nin dördüncü yaşanabilir şehri olduk. Hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu