Haber

Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle Kocaeli’de resepsiyon düzenlendi

Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla Kocaeli Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda tören alanına gelen misafirleri Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz karşılayarak bayramlarını kutladılar.

Program sırasında alanda kurulan masalarda misafirlere ikramlarda bulunuldu.

Resepsiyona kent protokolünün yanı sıra askeri personel, gaziler, şehit aileleri, engelliler, güvenlik mensupları ve kurum yöneticileri katıldı.

Vali Yavuz burada yaptığı konuşmada, acıyla, işgalle, ölümle, göçle sınanan bir milletin yeniden dirilişinin, ayaklanmasının ve bağımsızlığının 100. yıl dönümünde bulunmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

Türk milletinin tarih boyunca adaletin ve hukukun yanında olduğunu belirten Yavuz, “Dünyanın en büyük milletlerinden biri de elbette Türk milletidir. Biz bu milletin evlatlarına inanıyoruz ve güveniyoruz. Bu inanç Bu sadece kuru bir kahramanlık değil, adaletimize, insanlığımıza ve vicdanımıza da güveniyoruz.”Bizler her şeyden önce erdemli olmayı öğrenmiş, bunu yaşam biçimi olarak benimsemiş şanlı bir medeniyetin mensuplarıyız. Dün ve bugün hiçbir zaman gönül topraklarımıza sırtımızı dönmedik. Sadece Müslümanlara değil, dünyadaki tüm insanlara ışık olmaya kararlıyız.” dedi.

Yavuz, Cumhuriyetin 2. yüzyılını diriliş ve kıyamet yüzyılı olarak tanımladıklarını belirterek, “Bu yüzyıl, aziz Türk milletinin yeniden ayağa kalktığı ve küresel bir güç olarak ortaya çıktığı bir dönem olacaktır. Bu inançla, bu inançla hareket etmeliyiz.” herkes daha çok çalışıyor.”

Konuşmanın ardından şehit aileleri tarafından 100. yıl pastası kesildi.

cayeliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu