Yaşam

Cem Karaca’nın Gözyaşları Filmi Sinemalardan Kaldırıldı

Cem Karaca’nın hayatını anlatan Cem Karaca’nın Gözyaşları filminin sinemalardan kaldırıldığı açıklandı. Konuyla ilgili açıklamalar ardı ardına geldi.

Türkiye’nin efsane sanatçılarından Cem Karaca için geçtiğimiz günlerde yeni bir proje hayata geçirildi. Cem Karaca’nın hayat hikayesini anlatacak olan film için tüm çalışmalar tamamlanmış olsa da, sanatçının eşinin itirazı üzerine başlayan adli süreçte filmin sinemalardan kaldırıldığı açıklandı.

Cem Karaca’nın Gözyaşları 26 Ocak’ta Yayınlandı

Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi 26 Ocak’ta vizyona girdi. İlgi gören filmde İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın, Melisa Aslı Pamuk, Buçe Buse Kahraman, Meral Çetinkaya, Melisa Döngel gibi isimler yer aldı. Ancak sanatçının eşinin başlattığı hukuki girişimde filmin sinemalardan kaldırılmasına karar verildi.

Cem Karaca’nın Gözyaşı Filmi Sinemalardan Kaldırıldı

İklim Karaca’nın filmin sinemalardan kaldırılması ve telif hakları sorunlarına ilişkin başlattığı hukuki süreçte mahkeme ara karar vererek 3,5 milyon TL teminat yatırılmasını istedi. İklim Karaca’nın teminatı yatırmasının hemen ardından mahkeme ara kararını açıkladı. Bu karar doğrultusunda sinemanın tiyatroda yer alma şansı ortadan kaldırılmış ve sinema salondan kaldırılmıştır. Ancak vizyona girdiği dönemde sinema salonlarında 219 bin 331 izleyici tarafından izlendi.

Aytaç Medya’dan açıklama

Kararın ardından Aytaç Medya ve Fikri Kusursuz Prodüksiyon’dan bir açıklama geldi. Açıklamada, “Efsanevi sanatçımız Cem Karaca’nın anısına yakışır şekilde çekimlerini büyük bir emek ve özenle tamamladığımız ve 26 Ocak 2024 Cuma tarihi itibarıyla seyirciye emanet ettiğimiz “Cem Karaca’nın Gözyaşları” sinemamız gösterime girmiştir. Davacı tarafın mahkemeye yatırdığı 3,5 milyon TL teminatın ardından ihtiyati tedbir kararıyla durdurulmuş ve yayından kaldırılmıştır.Bu süreçte davacı, kullanılan eserler için izin alınmadığı gerekçesiyle dava açmıştır. “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmimiz. Ancak sinemada kullanılan tüm müzikler için MESAM (Türk Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) aracılığıyla müziğin hak sahiplerinden gerekli izinler alınmıştır. denildi.

Filmde kullanılan müziklerle ilgili yapılan tartışmada, müzik için izinlerin alındığı ve telif ücretlerinin ödendiği belirtildi. Firmaların yaptıkları açıklamada tüm yükümlülüklerin yerine getirildiğini vurgulamaları dikkatlerden kaçmadı. Açıklamanın sonunda açılan dava sonucunda filmin vizyona girmesine karar verileceği ve filmin yeniden seyirciyle buluşacağına olan inancımın tam olduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu