Haber

Babacan’dan CHP’ye farklı açıklama: Biz olmasaydık…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk kanalında canlı yayında Kübra Par ve Fevzi Çakır’ın sorularını yanıtladı.

“CHP BİZE ORTAK LİSTEDEN GİRMEMİZİ TEKLİF ETTİ”

14 Mayıs seçimlerini değerlendiren Babacan, şunları söyledi:

“Kurulduktan sonra DEVA markasını duyurmak için büyük çaba sarf ettik. 81 il 766 ilçede teşkilatımız var. Geçen sene kasım ayında büyük bir reklam kampanyası yaptık. Mart ayında da seçimlerden hemen önce önemli bir reklam kampanyası yaptık. .Bunu devletten bir kuruş para almadan bağışlarla yaptık.Ortak listeye girmek bizim için fedakarlıktır.5-6 hafta partimizin kurumsal kimliğini geri çekip Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘evet’ diyoruz.Bize teklifler geldi. CHP’den ortak listelere girmek için.Simülasyon yapıyoruz,her parti ayrı ayrı girerse milletvekili sayısı az olur.Biz de simülasyon yaptık,dedikleri doğru dediler. Buradaki ortak listeden girerek toplam havuzu büyüttük.

“CHP’NİN OYLARI 2018’E GÖRE ARTIYOR”

Simülasyonlar, araştırma sonuçları üzerine kuruludur. Öncelikle araştırmanız gerekir. Sistem böyle işliyor. CHP ve bizlerin yaptığı araştırmaya baktığınız zaman Sayın Kılıçdaroğlu’nun Sayın Erdoğan’ın biraz önünde olduğu görüldü. 2018 yılına göre CHP’nin oylarında artış olduğu görüldü. CHP’nin oylarında ölçülü artış oldu. Seçim ortamına girince işler değişiyor. Örnek TİP HDP’nin listesine girmedi. Bilmiyorum, bilmiyorum.

“HER ŞEYİ LAKKIYIZ VE HEPSİ HELAL”

81 ilde, 766 ilçede teşkilatı olan ve benzeri görülmemiş iktidar hazırlıkları yapan bir partiden bahsediyoruz. İlk defa seçime gidiyoruz. Bir öngörü, planlama var. Ön planlama bizim ve CHP’nin ortada olmasıydı. Sonuçlara bakalım. DEVA adaylarının bulunduğu illerde +15 milletvekili oluşturuldu. Biz Kahramanmaraş’ta adayımız 2. sıradan seçime girdik. CHP’nin oyu yüzde 6,8 arttı. CHP Gaziantep’te yüzde 5 arttı. CHP 3 milletvekili seçti. Üçüncü adayımız. Adaylarımızın olduğu her yerde CHP’nin ciddi oy artışı var. Kesinlikle hepsini hak ettik ve hepsi helal.

“BU OYU BİZ OLMADAN HANGİ ŞEY ALAMAZDI”

Biz rahatız. Biz olmasaydık bu kadar oy alamazdık. Sadece bakıyoruz. Adaylarımız nerede, fazlalık var mı yok mu? Bingöl’de neredeyse üç katına çıktı. Sadullah Ergin Bey Ankara 1. bölgede aday gösterildi. Kıyamet koptu. CHP’nin oyu yüzde 5,5, Çankaya’daki oyu yüzde 7,5 arttı. Mesela Siirt il başkanımız Umut Bey birinci adaydı. CHP yüzde 2,1’den yüzde 7,8’e çıktı. CHP 100 yıllık bir partidir.

“15 VEKİL ANNEMİZİN SÜTÜ GİBİ HELAL”

Keşke kelimeyi beğenmeseydim. Kaseti geri sarsak ve yine aynı kararlar önümüze gelse yine aynı kararları verirdik. Herkesin fedakarlık yaptığı ve herkesin kazandığı bir sonuç olmalı dedik. CHP için kolay olmadı. Onların listesi de taraflar için güçlü. Bu herkesin kazandığı bir sonuçtur. Bu birliği yapmasaydık milletvekili sayımız daha az olacaktı. Ortak listelerle bu sayıya ulaştık. Herkes ayrı ayrı seçilseydi, herkesin daha az milletvekili olurdu. Eleştiriler gerçek bilgi olmadan yapılır, yüzeysel yapılır. Arkadaşımızın Şanlıurfa’daki adaylığı CHP’nin oylarını yukarı çekti. Diyarbakır’daki aday çok deneyimli arkadaşımızdır. İkinci sıradaydı. Evet seçilmedi ama CHP’nin oyu yüzde 2’den yüzde 8’e çıktı. 1. sıradaki CHP adayı kazandı. Tüm organizasyonu destekledik. Bizim desteğimizle ve kendi emeğiyle CHP’den milletvekili seçilmiştir. 15 milletvekili annemizin sütü kadar helal ve haktır. Büyük bir çaba ortaya koyduk. Hazineden 1 kuruş almamıza rağmen dünyanın parasını banner reklama harcadık.

catalzeytin-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu