Haber

Yenişehir Belediyesi’nin hazır giyim evinden ilk gün 4 binden fazla afetzede yararlandı.

Mersin Yenişehir Belediyesi’nin deprem bölgesinden Mersin’e gelen afetzede vatandaşlar için Atatürk Kültür Merkezi’nde kurduğu giyim evinden ilk gün 4 binden fazla kişi faydalandı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yaraları sarmak, dayanışmayı artırmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. İnsanların giyim, yemek gibi günlük ihtiyaçlarını karşılamak için büyük çaba ve özveri gösteriyoruz” dedi. söz konusu

Depremin olduğu ilk günden itibaren tüm imkanlarıyla çalışma yürüten Yenişehir Belediyesi, temel ihtiyaç malzemelerini tırlarla bölgeye ulaştırırken, afetzedeleri de yalnız bırakmıyor. Bağış merkezi olarak hazırlanan Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne soyunma odası kuruldu. 200’e yakın gönüllünün desteğiyle gün boyu afetzedelere hizmet verildi. Depremden etkilenen illerden Mersin’e gelen vatandaşların talep ve ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan giyim lojmanında her yaşa uygun giysi ve ayakkabı bulunuyor. Bağışlanan eşyalar, Yenişehir Belediyesi ekipleri ve gönüllüler tarafından tek tek tasnif ediliyor.

Yenişehir Belediyesi tarafından kurulan giyim evi, haftanın her günü 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek.

“Deprem bölgesine yardım malzemesi sevkiyatımız devam ediyor.”

Vatandaşların giyim, gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması hedefiyle çalıştıklarını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yaraları sarmak ve dayanışmayı artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burası bir giyim merkezi, bir yandan bağışlar geliyor. Gruplarımıza ve gönüllülerimize göre sıralanmıştır. Burada öncelikle vatandaşlarımızın kayıtları alınmaktadır.

Depremzedeler bir gönüllünün gözetiminde kıyafetlerini seçip alıyorlar. Bugün şu ana kadar 4 binin üzerinde vatandaşımıza giyim takviyesi sağladık. Harika bir düzenleme, ekibimizi tebrik ederiz. Bunun dışında yeni bir alan oluşturmamız gerekecek. Başka bir merkezde böyle bir fiziki alan oluşturacağız. Bu nedenle gelen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız.

Tabii ki deprem bölgesinde iş çok zor ama insanlar bölgemize oradan geliyor. Mersin, deprem bölgesindeki vatandaşların ilk geldiği yer. Bu vesileyle Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Fuar Merkezimizi geniş bir konaklama alanı olarak kuruyoruz. Bir barınma prosedürü var, onu takip etmeye çalışıyoruz. İnsanların giyim ve yemek gibi günlük ihtiyaçlarını karşılamak için büyük çaba ve özveri gösteriyoruz. Deprem bölgesine yardım malzemesi sevkiyatımız devam ediyor. Mersin ve Yenişehirli vatandaşlarımızdan belirlenen öncelikli ihtiyaç malzemelerini bağışlamalarını rica ediyoruz. Bu durumda, daha etkili olacaktır. Desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

“Deprem mağdurlarına hep mal gönderirdik, bu sefer depremzede olduk”

Depremin ardından Hatay’dan Mersin’e gelen Fatma Boyar, “Hatay Antakya’dan geliyoruz. Kendimizi dışarı attık, konut aslında kullanılmak üzere değil. Konut yeniden yapılıyor ama önümüzde sağımızda solumuzda hep moloz oluyor. Ailem iyi ama bütün arkadaşlarım öldü. Mersin’e gelmeden önce artçı sarsıntılar oldu, çok sarsıldık ve artık insanlar barınaklarından bile kaçıyor, o psikolojideyiz. Durduğumuz yerde bile sallanıyormuşuz gibi hissediyoruz. Bize böyle bir desteği verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.

En azından bu soğuk kış gününde sıcak bir yerde kalabiliriz. Hatay’da internet falan yok. Yolda giderken enkazı izlerken sanki deprem belgeseli çekiyormuşuz gibi hissettim çünkü her şey yıkılmıştı. Antakya’nın bu duruma geleceğini düşünmedim ve varsaymadım. Hep depremzedelere mal gönderiyorduk, bu sefer depremzede olduk. Buradaki yetkililer bize çok iyi davranıyor ve destek veriyor. Çok teşekkür ederim.” dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

gunyuzuajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu