Teknoloji

VisionOS 1.1 Güncellemesi Apple Vision Pro’ya Can Suyu Oldu

Son gelen bazı raporlara göre, Apple Vision Pro gözlüğünün VisionOS 1.1 güncellemesi ile daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunduğu ifade ediliyor.

Apple şirketinin son zamanlarda en çok konuşulan cihazı Apple Vision Pro teknoloji dünyasında yeni bir trend başlatmış olan karma gerçeklik gözlüğü henüz birinci nesil olması sebebiyle bazı durumlarda can sıkan olaylarla gündeme gelebiliyor.

Bu tarz sorunların donanım kaynaklı olmadığı sürece yayınlanan yeni yamalarla çözülebildiğini belirtmekte fayda var. Kısa bir süre öncesinde gelen VisionOS 1.1 güncellemesi de tam da bunu yapabiliyor özellikte konumlanıyor. Gelen raporlara göre ise, Apple Vision Pro’nun son güncellemeyle daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunduğu belirtiliyor.

Gelen VisionOS 1.1, Apple Vision Pro’nun Birçok Sorununu Çözüyor

Bu ay içerisinde yayınlanmış olan VisionOS 1.1 güncellemesi Apple Vision Pro’larda yaşanan ve fazlasıyla can sıkıcı kararlılık sorunlarını ortadan kaldırdığı görülüyor. Ayrıca güncelleme ile, artık kullanıcıların sistem uygulamalarını Home View aracını kullanarak silebilmesine imkan tanmış oluyor.

Yeni güncelleme ile Apple’ın gözlüğe koyduğuve ilk çıktığında fazlasıyla tepki çeken ”şifre sıfırlamak istiyorsanız Apple Store’a gidin” şartını da ortadan kaldırmakta. Bunun sayesinde şifrenizi unutma halinde gözlüğü Apple Store’a götürmeye gerek kalmadan sıfırlanabilecektir.

Sadece bunlarla da elbette sınırlı kalmıyor. Yeni yapısı ile bu özelliklere ek olarak kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye çıkaran çeşitli iyileştirmelere de ev sahipliği yaptığını belirtelim. Örnek verecek olursak; Persona görevi artık çok daha gerçekci ve kapsamlı hale getirilmiş oldu. Burada da yeni sürümü yüklendikten sonra kullanıcılardandaha iyi bir Persona görüntüsü almakamacıyla yeniden Persona’larını ayarlamaları istenilmesi planlanıyor.

Bununla beraber sanal Mac ekranı özelliğinde de ciddi iyileştirmelerin söz konusu olduğunu anlıyoruz. Bilindiği üzere de Mac cihazın ekranını Apple Vision Pro’ya yansıtabilme imkanı var. Fakat bu işlev VisionOS 1.1 sürümüne dek çok sayıda eleştirinin odağı oldu. Bunun sebebebi olarak gösterilen konu, yansıtılan ekranın görüntü kalitesinin ve netliğinin ciddi ölçüde düşük görünmesiydi. Yeni sürüm ile beraber bu sorun da ortadan kalktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu