Haber

Ormanın içinden izinsiz yol açan muhtar, hapis cezası onanınca görevden alındı.

İkizdere Barajı’nı su basması nedeniyle 13 kişiyle birlikte kova kiralayarak ikinci yolu izinsiz açan İkizdere Mahallesi Muhtarı Şenol Erol’a verilen 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasını Yargıtay onadı. AYDIN’ın İncirliova ilçesinde. İncirliova Kaymakamlığı, hapis cezası kesinleşen Erol’u muhtarlıktan alarak yerine birinci üye Ali Atar’ı atadı.

İncirliova ilçesi İkizdere Mahallesi, 2011 yılında hizmete giren İkizdere Barajı nedeniyle Karabağ Mahallesi’nin alt kısmındaki yeni yerine taşındı. 2016 yılında baraj sularının yükselmesiyle yolu kalan bölge halkı, eski İkizdere Mahallesi’ndeki yerleri su bastı, ormanlık alandan yeni yol açılması için gerekli yerlere başvurdu. Ancak hiçbir yerden dönüş olmayınca bölgede yeri olan Şenol Erol ve 13 kişi kova kiralayarak orman içinde izinsiz yol yaptı. Yol çalışmaları sırasında bazı çam ağaçları zarar gördü. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Şenol Erol ve kazıcı operatörünün de aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında ormana zarar verdikleri gerekçesiyle Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Dava devam ederken, 2019 yerel seçimlerinde İkizdere İlçe Muhtar adayı Şenol Erol oldu.

1 YIL 4 AY 20 GÜN CEZA 15 kişi hakkında açılan davada, muhtar Şenol Erol ve kazıcı operatörü, ormanlık alana zarar verdikleri gerekçesiyle 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 13 kişi ise beraat etti. Erol ve kepçe operatörü kararı temyiz etti. Ancak Yargıtay, yerel mahkemenin kararını 15 Ocak’ta onadı. Muhtar Erol ve kazıcı operatörü tutuklandı. 2 gün cezaevinde kalan muhtar ve işletmeci daha sonra kontrollü bir şekilde serbest bırakıldı. Muhtar Şenol Erol, İncirliova Kaymakamlığı tarafından hapis cezası nedeniyle görevinden alınarak yerine birinci üye Ali Atar atandı. Şenol Erol, “Baraj nedeniyle arazilerimize gittiğimiz yollar sular altında kaldı. Bu nedenle yolu açmak zorunda kaldık. Niyetimiz ormana zarar vermek değildi.” .

haber-tavsanli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu