Teknoloji

Opel Marka Arabaların İç Mekanlarında Bulunan Köpek Balığı Sembollerinin Aslında Sebebi Nedir?

Opel otomobillerinin kokpitlerinde gizli köpekbalığı figürü Hemen hemen her modelde kendini gösterir. Bu kült imza yeni modellerde de devam etmek üzere.

Pek çok kullanıcının dikkatinden gitmeyen bu detayı herkes merak ediyor. Herhangi bir anlam içeriyor mu yoksa sadece çizilmiş ve kült bir sembol mü?Gelin birlikte inceleyelim.

Opel markasının geçmişine baktığımızda bu sembol çok değerli bir yer kaplıyor.

Opel’in geçmişteki amiral gemileri Kadett, Admiral ve Kapitän, özgün tasarımlarıyla otomobil severleri mutlu ederken, markanın denizcilikle olan bağını da gözler önüne serdi. Zaman zaman deniz altındaki canlılar da yüzeye çıkar. Opel’in tasarımlarındagerçekleşti.

1970 yılında sportif çift modeli Manta logoyu vatoz şeklinde gururla taşıdı.

Manta ile bütünleşen bu karakteristik logonun tasarımına büyük önem veren tasarımcılar, 15 yılı aşkın süredir köpekbalığı logosuyla ilgileniyor. Tasarım Müdürü Karim Giordimaina, “Her şey 17 yıl önce başladı ve gerçek bir kült haline geldi”Sözleriyle bu durumu anlattı.

Köpekbalığı aslında bir çocuğun fikri miydi?

2004’te bir pazar günü Opel tasarımcısı Dietmar Finger yeni model Corsa için bir tasarım çiziyordu. Torpido gözünün yan duvarını çizerken oğlu yanına geldi, çizdiği taslağa baktı ve babasına neden köpekbalığı çizmediğini sordu.

Bu fikre sıcak bakan Finger, birden kendini bir köpekbalığı çizerken buldu. Bunun gibi Opel’in kült figürü köpekbalığı simgesini tasarladı. Daha sonra bu sembolle Opel seri üretime geçti.

Küçük bir çocuğun aklına gelen bir fikir, bugün dünyaca ünlü bir otomobil markasının başyapıtı haline geldi.

O zamandan sonra Opel Shark’ın başarı hikayesi başladı. İlerleyen yıllarda bu tasarım Opel’in vazgeçilmezi oldu. Ardından Opel Adam Opel Astra, Opel Crossland ve Opel Grandland X’ten Opel Insignia’ya Diğer modellerde ise köpekbalığı figürü yavaş yavaş kendini gösteriyordu. O zamandan beri araçların iç tasarımında en az bir köpekbalığı var.

Yeni tasarımlarda köpekbalığı tasarımı belirsizdir.

Yeni modeller tanıtılırken köpekbalığı tasarımının nerede olduğu merak ediliyor. Ancak tasarımcılar bu ikonu her araçta kullanıyor. bunu gizli tutmaya çalışıyorlar . İnsanlar bu tasarımı genelde arama yaparken değil karşılarına çıkarak buluyor.

Opel ile özdeşleşen bu farklı ve tatlı tasarım her zaman az çok farklıdır. Opel modellerinde gizli görünmeye devam edecek.Gizli oldukları için iç mimaride onları bulmak bize düşüyor.

Kaynak: Opel Postası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu