Ekonomi

Nano Dimension/ Storz: Türkiye için güzel fırsatlar var

Nano Dimension Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Valentin Storz ve CDT Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Alper Göğüş, bilgi teknolojilerinde geleceğin trendleri hakkında Bloomberg HT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Nano Dimension’ın üretimi biraz daha dijitalleştirmeyi hedefleyen bir firma olduğunu belirten Storz, “1980’lerde çok büyük bir baskı yapmak istediğinizde bir tasarımcıya gitmeniz gerekiyordu. 2 hafta sonra onaylı format karşınıza geliyordu. Sonra bin veya bir milyon modülden oluşan bir tablo vardı. Bugün bu tamamen değişti. Şu anda dünyaya bir PDF belgesi gönderiyorsunuz ve istediğiniz kadar (bir, on veya on bin) üretiyorsunuz. Bunu fiziki imalatlar, elektronik ve mekanik işler için de yapmak istiyoruz. Tüm dünyaya ulaşabilecek şekilde yapmak istiyoruz. Çok güzel projelerimiz Türkiye’de de hayata geçmek üzere. Elektronik işlerde biraz daha devrim yapmak istiyoruz. Şimdi baştan başlamalıyız. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu şubeyi tamamen yeniden oluşturup buradaki rotayı değiştirmek istiyoruz. Türkiye için çok güzel fırsatlar var” dedi.

Üretim süreciyle ilgili olarak Storz, “Burada iki farklı mürekkep elde ediyoruz. Elektromekanik ürünler üretebiliriz ve her şekilde iletken olabilir. Bu da birçok yeni ürün yapmanızın önünü açıyor.”

Storz, Almanya’da kuantum sensörleri ile ilgili bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

CDT Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Alper Göğüş, “Nano boyut, elektronik devre ve kesimlerin üç boyutlu üretim teknolojileri ile üretilmesini sağlayan ve bu alanda sürekli gelişen bir teknolojidir. Temsil ettiğimiz nano boyut gibi farklı çalışmalar ve analizler var. Faaliyet alanımız tamamen elektronik tasarım otomasyonudur. Aklınıza gelebilecek tüm akıllı cihazlardaki kartları, çipleri tasarlayabileceğiniz yazılımlar ile bunu tamamlayacak test ve analiz yapabileceğiniz sistemleri kullanıcılarla buluşturuyoruz.”

haber-incesu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu