Ekonomi

Hasarlı ızgaranın üçte ikisi onarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde bozulan altyapının onarılması için büyük çaba harcıyor. 203 işçi ve 72 araç ve iş makinesiyle Hatay’da görev yapan İZSU, enkaz altındaki su kaçak noktalarını tespit edip onararak tüm şehre temiz su sağlamaya çalışıyor.

6 Şubat depreminin ardından Türkiye’nin acısını söndüren ve afet bölgesine takviye yapan kurumlardan biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yıkımın en şiddetli olduğu Hatay’da çalışmalarını sürdürüyor. İlk günlerde arama kurtarma çalışmalarına da katılan İZSU ekipleri, 203 işçi, iş makinesi, su tankeri, kanalizasyon temizleme araçları ve vidanjörlerden oluşan 72 iş makinesiyle Hatay ve ilçelerinde görev yapıyor.
Hatay’ın İskenderun ilçesindeki su sorunu için 5 ayrı ekiple çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci, “İZSU ekibi olarak depremzedelerimize her türlü desteği vermeye geldik. . Tüm varlıklarımızla buradayız. Enkaz kaldırma işi bitmek üzere ama hijyeni düşünmemiz gerekiyor. En büyük etken sudur. Ekiplerimizin yarısı İzmir’de burada müdahale ediyoruz.”

“Kentin 2/3’ünde su kaçaklarını önledik”
Demirci, “Buradaki amacımız şehre su vermek. Geçtiğimiz günlerde su verdik. Şu anda şehrin tüm merkezi bölgelerinde suyumuz var ama asıl sorunumuz verdiğimiz suyun basıncını artırmak. En çok su kaybı olan yerler moloz altındadır. Onları bulmak için uğraşıyoruz. Bulduğumuz gibi kapatıyoruz. Ekiplerimizin bir kısmı onarım çalışması yaparken bir kısmı da tespit çalışmalarına devam ediyor. Şehrin 2/3’ünde su kaçaklarının önüne geçtik. Şehrin su kaçaklarını iki gün içinde bitireceğiz” dedi.

“Sadece su sorunu için burada değiliz”
Deprem bölgesinde görev yapan ekiplerin tüm çalışmalara canı gönülden destek verdiğini söyleyen Demirci, “Biz sadece su sorunu için burada değiliz. Su sızıntılarına ek olarak, molozların giderilmesini de destekliyoruz. İZSU grubu olarak vatandaşın acısını paylaşıyoruz. 30 kişilik bir grupla enkaz üzerinde çalışıyoruz. Kendi grubumuzla 3 kişinin hayatını kurtardık. Uzak ilçelerde yiyecek, giyecek ve çadır sağlıyoruz. Çadır yaşam alanlarımızda da vatandaşlarımızın temiz suya ulaşmasını sağlıyoruz. Su ile temas edemediğimiz yerlerde 10 tankerimizi susuz bırakmıyoruz” dedi.

“Suya karışan kanalizasyon noktamız yok”
Vatandaşların sağlıklı suya ulaşması için tüm süreçlerin tamamlandığını belirten Demirci, “Çevre mühendislerimizi ve laboratuvar bölümünden arkadaşlarımızı buraya getirdik. İskenderun merkeze bakan tüm kuyular, su kaynakları ve pompa istasyonları denetlendi. Klorlama sistemi çöken 4 pompa istasyonumuzun klorlama sistemini yenileyerek devreye aldık. Dün itibariyle son kontroller yapıldı. Suya karışan bir kanalizasyon noktamız yok” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ulukisla-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu