Teknoloji

Dokunmatik Kontroller Xbox Uygulamasına Geliyor: Oyun Oynamak İçin Telefona Kumanda Bağlamanıza Gerek Kalmayacak!

Android ve iOS’ta mevcut olan Xbox uygulaması, konsol kontrolü ve uzaktan oynatma gibi işlevler sunabilir. Ancak doğrudan telefonda oyun oynamanıza olanak tanır. uzaktan oynatma Bunu yapmak için cihaza bir denetleyici bağlamanız gerekiyordu. Yani doğrudan telefon ekranından kontrol edemiyordunuz.

Bugün ise Microsoft’un artık buna son verip kullanıcıların istediği özelliği getireceği ortaya çıktı. Xbox uygulamasının son beta sürümüne göre şirket, bunu telefona ekleyecek dokunmatik kontrollerle Oyun oynamamızı sağlayacak. Bu özelliğin şu anda PlayStation’da “Uzaktan Oynatma” olarak mevcut olduğunu belirtmeliyiz.

Xbox uygulamasına eklenecek dokunmatik kontroller şu şekilde görünür:

Tom Warren / Sınır

Bu özellik Xbox uygulamasında mevcuttur hem iOS hem de Android sürümlerinde test edilmek. Ekrandaki dokunmatik kontroller, bulut hizmeti Xbox Cloud Gaming’e benzer olacaktır. Bu hizmet Türkiye’de mevcut olmadığından neye benzediğini bilmiyor olabilirsiniz. The Verge tarafından çekilen yukarıdaki ekran görüntüsünde kontrolleri görebilirsiniz.

Bu sistem, telefonunuzun ekranından Xbox arayüzünde gezinmenizi sağlar. Konsolunuzdan oyun aktararak telefonunuzdan Xbox’ınızda da oyun oynayabilirsiniz. bu da Oyun kumandası bağlama ihtiyacını ortadan kaldırır . Elbette kumandadaki kadar akıcı bir deneyim olmayacak ancak deneyenler, dokunmatik kontrollerin şaşırtıcı derecede kullanışlı olduğunun altını çiziyor.

Dokunmatik kontrollere sahip Xbox uygulaması şu anda mevcut test aşamasında . Ne zaman geleceğine dair bir bilgi yok ancak yakın zamanda geleceğini iddia edebiliriz.

Yakın zamanda duyurulan Xbox oyunlarına bir göz atmak isterseniz.

kula-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu