Haber

Bulanık’ta 1 kişinin hayatını kaybettiği kan davası barışçıl sonuçlandı

Bulanık’ta 1 kişinin hayatını kaybettiği kan davası barışçıl sonuçlandı

MUŞ – Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Erentepe beldesinde 12 yıl önce çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı kavganın ardından başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

Erentepe ilçesinde Kaya ve Görgülü aileleri arasında 12 yıl önce başlayan husumet, Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Ocak, din adamları ve kanaat önderlerinin girişimiyle barışla sonuçlandı. Erentepe Selahattin Eyyub-i Mescidi’nde düzenlenen huzur töreninde bir konuşma yapan Bulanık Kaymakamı Oğuzhan Ocak, hayırlı bir iş için toplandıklarını söyledi. Kurulan barış köprüsünün korunması ve yaşatılmasının son derece değerli olduğunu vurgulayan Kaymakam Ocak, “Allah öncelikle hayırlarınızı kabul etsin. Bizler bir dinin mensuplarıyız, bir dinin kardeşleriyiz. Kardeşlerimize, iki aile fertlerine ve reislerine şükranlarımı sunuyorum. Allah düşünce ve fikirlerinizle yaptığınız hayırları kabul etsin. Dinimizin haram kıldığı hadiseyi, kardeş kardeşe kırgınlığını bu güzel camide sonlandırdığı için Allah’a hamd ediyorum.”

Barış törenine katılan Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, iki aile arasında bir anlık öfkeli bir olay yaşandığını hatırlatarak, “Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Ocak sayesinde ve güvenlik güçlerimizin çalışmaları sonucunda bugün burada Kur’an-ı Kerim huzurunda ve tahkiminde Müslüman hocalarımızın ailelerinin ve şefkatinin ortasında eski kardeşlik günlerimize dönmemiz gerektiğini söyledik. Liderlik etmeleri ve çalışmaları çok değerlidir.” uzlaşmak için özveriyle. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu barışın kalıcı olmasını ve diğer çatışmalara örnek olmasını diliyorum” dedi.

Tören dualar ve el sıkışma ile sona erdi.

altunhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu