Haber

Baharın habercisi leylekler Stork Hotel’e geldi

– Baharın habercisi leylekler Stork Otel’e geldi

ANKARA – Baharın habercisi leylekler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’dan binlerce kilometrelik güçlü bir yolculuktan sonra Ankara’daki Stork Otel’e ulaştı.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bir işadamı tarafından yıllar önce yaptırılan Leylek Otel, bu yıl da leyleklere ev sahipliği yapıyor. Baharın habercisi leylekler, her yıl Afrika ve Orta Doğu’dan Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine gelerek onlar için hazırlanan Stork Otel’de yazı geçiriyor. 10 bin kilometrelik bir yolculuktan sonra Türkiye’ye gelen leylekler şu anda çiftleşme döneminde. Her yıl hemen hemen aynı döngülerle Stork Otel’e gelen leyleklerin Nisan ayında yumurtlamaları ve Mayıs ayında yavrularını dünyaya getirmeleri bekleniyor.

Stork Otel İşletmesi’nde lastik tamircisi olan Bilal Yaldıran, “Tesisin içinde lastikçi dükkanı işletiyorum. Yaklaşık 25 yıldır buradayım. Geçtiğimiz yıllarda leylekler 80’in üzerindeydi, şimdi ise 80’lere düştü. Seviye 20-25. Sanırım 16-17 gün oldu.Vatandaşların dikkatini çektiğini, “Hayvanlar genelde bu bölgede dere ve dere yataklarından beslenir. Suyla besleme olaylarının sayısındaki azalmadan dolayı hayvan sayısının azaldığını düşünüyorum. Üstte banyo tarafında biraz fazla duruyorlar. Şu anda muhtemelen eylül sonu gibi yavrularını büyüttükten sonra ayrılacaklar” dedi.

Yaldıran da gelen leyi sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

korkuteli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu